A Vénusz több mint 70 éves szakértelme ott van minden aranyló cseppben. Étolajainkkal,
folyamatos újításainkkal és széles választékunkkal mindig melletted vagyunk, amikor
valami igazán finomat szeretnél alkotni a konyhában.
A Vénusz étolajaink elnyerték a Hazai Termék védjegyet, amely azt jelenti, hogy az itt
látható étolajaink legalább 50%-ban magyar alapanyagból készülnek, és a feldolgozás
minden lépése Magyarországon történik.
Akár főzöl, akár pirítasz vagy épp bő olajban sütsz, ránk számíthatsz és még a tudatos
életmódban is támogatunk 50%-ban újrahasznosított műanyagból készült palackjainkkal.
Fedezd fel különböző étolajainkat, keresd őket a boltok polcain!
A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.
BővebbenAjánlott sütéshez, főzéshez, salátákhoz, majonézhez, különféle mártások, pácok elkészítéséhez. Sütéskor ne hevítse az olajat 175°C fölé, használat után hidegen szűrje át, és legfeljebb minden ötödik használatot követően cserélje le! Közvetlen napfénytől védve, szobahőmérsékleten tárolandó!
Vénusz első préselésű, finomított napraforgó-étolaj
1 év
A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.
A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*.
Bővebben*A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.
100 g termék 40 g LA-t és 3 g ALA-t, egy adag (10 g) pedig 4 g LA-t és 0,3 g ALA-t tartalmaz. Egy adag Vénusz Omega étolaj a kedvező hatás eléréséhez ajánlott napi LA-bevitel 40%-át, illetve az ALA-bevitel 15%-át fedezi.
Ajánlott sütéshez, főzéshez, salátákhoz, majonézhez, különféle mártások, pácok elkészítéséhez. Sütéskor ne hevítse az olajat 175°C fölé, használat után hidegen szűrje át, és legfeljebb minden ötödik használatot követően cserélje le! Közvetlen napfénytől védve, szobahőmérsékleten tárolandó!
Finomított repceétolaj (60%); első préselésű finomított napraforgó-étolaj (40%).
1 év
A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.
Az így készült étolajhoz – természetesen gazdag E-vitamin tartalmán felül – még D-vitamint is adunk, így biztosítjuk a Vénusz D-vitamin kiemelkedő D-vitamintartalmát, amelynek köszönhetően hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a foszfor normál felszívódásához, a vér normál kalciumszintjének, továbbá az egészséges csontozat fenntartásához. A D-vitamin ezen felül szerepet játszik a sejtosztódásban és hozzájárul az egészséges izomfunkció, valamint a normál fogazat fenntartásához is.
BővebbenFogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.
Egy adag (10g) Vénusz D-vitamin étolaj a napi D-vitamin szükséglet 15%-át fedezi.
Ajánlott sütéshez, főzéshez, salátákhoz, majonézhez, különféle mártások, pácok elkészítéséhez. Sütéskor ne hevítse az olajat 175°C fölé, használat után hidegen szűrje át, és legfeljebb minden ötödik használatot követően cserélje le! Közvetlen napfénytől védve, szobahőmérsékleten tárolandó!
Első préselésű, finomított napraforgó-étolaj; D-vitamin.
1 év
A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.
A termék nagy olajsavtartalmú napraforgóétolaj-tartalmának köszönhetően a vele készült sültkrumpli és rántott hús ropogós lesz.
A Vénusz Sütőolajhoz felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrűnk.
BővebbenA Vénusz Sütőolajat kifejezetten bő olajban sütéshez, rántott ételek készítéséhez ajánljuk. Sütéskor ne hevítse az olajat 175 °C fölé, használat után hidegen szűrje át és legalább minden ötödik használat után cserélje le! Közvetlenül napfénytől védve, szobahőmérsékleten tárolandó!
Első préselésű, finomított napraforgó-étolaj (85%); finomított, nagy olajsavtartalmú napraforgó-étolaj (15%).
1 év
A hazai Vénusz étolajhoz gondosan válogatott, ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező napraforgómagokból kinyert első préselésű napraforgóolajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk. A hazai Vénusz 100% napraforgó-étolajhoz használt első préselésű olaj előállításának lépéseit az alábbi folyamatábra segítségével mutatjuk be.
A beszállított, gondosan válogatott napraforgómagot megtisztítjuk az idegen növényi anyagoktól, majd előkészítjük a préseléshez; elválasztjuk a magbelet a héjtól, aprítjuk és előmelegítjük.
A hazai Vénusz étolajok előállításához – az általános ipari gyakorlattal ellentétben – a napraforgómagból egyetlen préseléssel nyerjük ki az olajat, ezt nevezzük első préselésű napraforgóolajnak. Ezt az első préselésű olajat a továbbiakban egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk.
A szűrés során az első préselésű olajat megtisztítjuk a maghéjtól és egyéb növényi maradéktól.
Az olajban képződő üledéket centrifugálással távolítjuk el, kíméletes, a főzéshez is használt anyagok segítségével.
A derítés alkalmával természetes ásványokból készült derítőföldrétegen szűrjük át az olajat, a halvány aranysárga szín eléréséhez.
Akárcsak az alma héját, úgy a napraforgómagokat is természetes viasz védi, amely a préselés során az olajba kerül. A viasztól viszont az olaj alacsony tárolási hőmérsékleten zavarossá válhat. Ezért az óvatosan lehűtött olajból a viaszt egy természetes szűrőanyag használatával eltávolítjuk, így az olaj a téli hónapokban sem lesz zavaros.
Ebben a lépésben a konyhában nemkívánatos íz- és szaganyagokat, valamint az avasodást okozó szabad zsírsavakat egyszerűen kigőzöljük az olajból. Ennek eredményeként nyerjük az átlátszó, üledéktől mentes, semleges ízű és illatú, sütésre alkalmas, hosszan eltartható finomított étolajat.
A finomított étolajat legvégül palackba töltjük. A hazai Vénusz első préselésű napraforgó-étolajat tartalmazó 1 l, 2 l, 3 l, 5 l és 10 l kiszerelésű termékei 50%-ban újrahasznosított műanyagpalackban és fenntartható erdőművelésből származó, FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírcímkével kerülnek a boltok polcaira. A hazai Vénusz étolajok újrahasznosított csomagolásáról bővebben itt olvashatsz.
A sejtek alapvető szerkezeti elemei (főleg a sejthártyában)
Segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását
Agyunk 60%-a zsír ezért szükségesek annak fejlődéséhez és működéséhez
Egyes telítetlen zsírsavak segíthetnek megőrizni a szív- és érrendszer egészségét
Energiaforrás
*LDL (low density lipoprotein cholesterol):
kis sűrűségű koleszterin, a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik
fő kockázati tényezője.
Milyen olaj? | Főbb jellemzők | Felhasználás | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
mélyolajban sütés |
sekély sütés, pirítás |
majonézek, öntetek |
salátára, ételek permetezésére |
catering, nagykonyhai felhasználás |
pékipar |
||
NAPRAFORGÓOLAJ |
többszörösen telítetlen zsírsavakban, főleg omega-6 zsírsavban gazdag |
||||||
NAPRAFORGÓ- ÉS REPCEOLAJ KEVERÉK |
egyszeresen és többszörösen telítetlen, főleg omega3 és omega6 zsírsavakban gazdag |
||||||
HIDEGEN SAJTOLT OLAJAK |
extra szűz olíva, extra szűz repce/egyszeresen telítetlen zsírsavak |
||||||
DIÓ-/SZEZÁM-/ MOGYORÓOLAJ |
többszörösen vagy egyszeresen telítetlen zsírsavak |
||||||
PÁLMAOLAJ, KÓKUSZOLAJ |
túlnyomó részt telített zsírsavak |
Sikeres regisztráció