Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Bármennyit ehetünk belőle” Sárgarépakrémleves pestos pirítóssal

A sárgarépából sosem elég és az sem gond, ha sokat eszünk belőle. Készíthetünk belőle levest, kencét, köretet, süthetjük sütőben, mindenhogyan az egészségünket szolgálja. Gyömbérrel és naranccsal kombinálva igazán különleges ízű levest készíthetünk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~288 kCal / adag

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 ek Vénusz Cardio
  • 1 vöröshagyma
  • 80 dkg sárgarépa
  • frissen őrölt bors
  • 3 cm gyömbér reszelve
  • 1 narancs facsart leve

Pesto:

  • 1 marék mandula
  • 1 csokor bazsalikom
  • 6 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk, a hagymát szintén megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. Egy lábast előmelegítünk, majd a hagymát és a gyömbért megfonnyasztjuk rajta, hozzáadjuk a répát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, narancs levével kerekítjük az ízeket.
  4. A pesto alapanyagait összeturmixoljuk és pirítósra kenve, a levessel kínáljuk.


Elkészítési tipp

A sárgarépát előtte megsüthetjük, így még édeskésebb lesz a végeredmény.

Adhatunk hozzá natúr joghurtot is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Bármennyit ehetünk belőle” Sárgarépakrémleves pestos pirítóssal

Hozzávalók

Pesto:


Elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk, a hagymát szintén megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. Egy lábast előmelegítünk, majd a hagymát és a gyömbért megfonnyasztjuk rajta, hozzáadjuk a répát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, narancs levével kerekítjük az ízeket.
  4. A pesto alapanyagait összeturmixoljuk és pirítósra kenve, a levessel kínáljuk.



Elkészítési tipp

A sárgarépát előtte megsüthetjük, így még édeskésebb lesz a végeredmény.

Adhatunk hozzá natúr joghurtot is.