Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Téli fehérbabkrém

Dobjuk fel a téli szendvicsezést egy zellerből és fehérbabból készült szendvicskrémmel, mutatjuk a lépéseket!

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 370 Kcal

Allergének

Glutén

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4-8 szelet barna kenyér

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a zellergumót, daraboljuk fel 4-5 centis kockákra, majd főzzük puhára 35-40 perc alatt enyhén sózott vízben. Ha megpuhult, szűrjük le és hagyjuk lecsepegni, megszáradni.
  2. A konzerv fehérbabról öntsük le a levét, amennyire tudjuk.
  3. Konyhai aprítógépben pürésítsük le a puha zellert a fehérbabbal, a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal és a felaprított aszalt paradicsommal, amíg lágy krémet kapunk.
  4. Keverjünk hozzá morzsolt kakukkfüvet, sózzuk ízlés szerint!
  5. Fogyasszuk azonnal friss pékáruval, vagy felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

Rozmaringot, oregánót is használhatunk hozzá.

Pár gerezd fokhagymát is főzhetünk a zeller mellett, ezt is adjuk hozzá a krémhez.

Mártogatósként tortilla chipsszel vagy sajtos rúddal is nagyon finom!

Beáztatott, majd enyhén sózott, babérleveles vízben puhára főzött száraz babból is elkészíthetjük!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

903 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Téli fehérbabkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a zellergumót, daraboljuk fel 4-5 centis kockákra, majd főzzük puhára 35-40 perc alatt enyhén sózott vízben. Ha megpuhult, szűrjük le és hagyjuk lecsepegni, megszáradni.
  2. A konzerv fehérbabról öntsük le a levét, amennyire tudjuk.
  3. Konyhai aprítógépben pürésítsük le a puha zellert a fehérbabbal, a Vénusz Klasszik Kenőmargarinnal és a felaprított aszalt paradicsommal, amíg lágy krémet kapunk.
  4. Keverjünk hozzá morzsolt kakukkfüvet, sózzuk ízlés szerint!
  5. Fogyasszuk azonnal friss pékáruval, vagy felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

Rozmaringot, oregánót is használhatunk hozzá.

Pár gerezd fokhagymát is főzhetünk a zeller mellett, ezt is adjuk hozzá a krémhez.

Mártogatósként tortilla chipsszel vagy sajtos rúddal is nagyon finom!

Beáztatott, majd enyhén sózott, babérleveles vízben puhára főzött száraz babból is elkészíthetjük!