Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Rosé kacsamell céklás krumplipürével

A cékla nem csak csodás színt, de finom ízt is ad a krumplipürének, amin puhán fekszik a rosé kacsamell. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~790 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit és a céklát, majd daraboljuk fel mindkettőt. Forraljuk fel bőséges mennyiségű, enyhén sós vízben, majd főzzük puhára őket 40-45 perc alatt. 
  2. Sütés előtt 30 perccel vegyük elő a hűtőből a kacsamelleket. Töröljük szárazra és irdaljuk be a bőrt rajtuk átlósan, majd hagyjuk pihenni. 
  3. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  4. Ha megpuhult a cékla és a krumpli, öntsük le róla a vizet. Adjuk hozzá a felforralt tejszínt és a pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres olajat, majd botmixerrel pürésítsük le egészen finomra, hogy selymes rózsaszín krumplipürét kapjunk.
  5. Hevítsünk nagy serpenyőben kevés Vénusz Omega étolajat. Ha elég forró, helyezzük a serpenyőbe a kacsamelleket a bőrös oldalával lefelé. Süssük nagy hőfokon 1-2 percig, amíg a bőr megpirul. Forgassuk meg és süssük a másik oldalát is 1 percig. 
  6. Rakjuk át az elősütött kacsamelleket tepsibe, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 5-8 perc alatt süssük készre. Sütés után pihentessük vágódeszkán 3-5 percig, majd éles késsel vágjuk fel vékony szeletekre. Sózzuk ízlés szerint!

Elkészítési tipp

A kacsamell vastagságától függően süssük készre a rosé kacsamellet. Ha vastagabb, akkor 8 percet is eltölthet a sütőben, ha vékonyabb, akkor kevesebb idő is elég neki.

Kevés reszelt parmezánt is keverhetünk a céklás krumplipürébe.

Egy gerezd fokhagymát is főzhetünk a krumpli és a cékla mellett a pürébe!

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

903 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Rosé kacsamell céklás krumplipürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplit és a céklát, majd daraboljuk fel mindkettőt. Forraljuk fel bőséges mennyiségű, enyhén sós vízben, majd főzzük puhára őket 40-45 perc alatt. 
  2. Sütés előtt 30 perccel vegyük elő a hűtőből a kacsamelleket. Töröljük szárazra és irdaljuk be a bőrt rajtuk átlósan, majd hagyjuk pihenni. 
  3. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  4. Ha megpuhult a cékla és a krumpli, öntsük le róla a vizet. Adjuk hozzá a felforralt tejszínt és a pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres olajat, majd botmixerrel pürésítsük le egészen finomra, hogy selymes rózsaszín krumplipürét kapjunk.
  5. Hevítsünk nagy serpenyőben kevés Vénusz Omega étolajat. Ha elég forró, helyezzük a serpenyőbe a kacsamelleket a bőrös oldalával lefelé. Süssük nagy hőfokon 1-2 percig, amíg a bőr megpirul. Forgassuk meg és süssük a másik oldalát is 1 percig. 
  6. Rakjuk át az elősütött kacsamelleket tepsibe, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 5-8 perc alatt süssük készre. Sütés után pihentessük vágódeszkán 3-5 percig, majd éles késsel vágjuk fel vékony szeletekre. Sózzuk ízlés szerint!

Elkészítési tipp

A kacsamell vastagságától függően süssük készre a rosé kacsamellet. Ha vastagabb, akkor 8 percet is eltölthet a sütőben, ha vékonyabb, akkor kevesebb idő is elég neki.

Kevés reszelt parmezánt is keverhetünk a céklás krumplipürébe.

Egy gerezd fokhagymát is főzhetünk a krumpli és a cékla mellett a pürébe!