Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Harcsa sörtésztában kapribogyós házi majonézzel és krumplipürével

Ennél a sörtésztás harcsánál biztosan nincs ropogósabb, éppen ezért megérdemli, hogy a karácsonyi asztal főfogása legyen!

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 + 40 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~940 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A halhoz:

  • 1,4 kg harcsa filé
  • 30 + 100 g liszt
  • 75 g kukoricakeményítő
  • 7 g sütőpor
  • 3 dl sör
  • 3 ek ecet
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj


A házi majonézhez:


A krumplipüréhez:

  • 1,8 kg krumpli
  • 2,5 dl tejszín
  • csipet szerecsendió
  • rózsabors a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a majonézzel: a kapribogyót áztassuk be 10 percre, majd csepegtessük le teljesen. Vágjuk apróra. A lilahagymát vágjuk egészen finomra. Egy tojássárgáját keverjük el kiskanálnyi mustárral, cukorral, majd finoman csorgatva kezdjük el hozzáönteni a Vénusz 100% napraforgó-étolajat folyamatos keverés mellett. Folytassuk, amíg sűrű krémet kapunk, és elfogy az étolaj. Keverjük a tejfölt, a darabolt kapribogyót, lilahagymát és a rózsaborsot is a házi majonézhez. Sózzuk ízlés szerint. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, majd kockázzuk fel. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzük puhára, majd törjük össze és keverjük habosra a felforralt tejszínnel. Ízesítsük kevés őrölt szerecsendióval.
  3. Tisztítsuk meg a harcsafilét és töröljük szárazra. Szeleteljük fel 4-10 cm körüli, 1,5 cm vastag szeletekre. Finoman sózzuk, borsozzuk be a szeleteket, majd forgassuk meg kevés lisztben. 
  4. Hevítsünk magas falú edényben annyi Vénusz Sütőolajat, hogy ellepje majd a bundázott halszeleteket. 
  5. Nagy keverőedényben keverjük ki a lisztet a keményítővel, sütőporral, sörrel, ecettel, hogy habos, sűrű tésztát kapjunk. Mártsuk bele a belisztezett harcsa szeleteket, csepegtessük le a felesleges tésztát, majd forgassuk újra lisztbe. Tegyük egyből óvatosan a forró olajba! 
  6. Süssük készre 2-3 perc alatt, amíg a bunda aranybarna és ropogós lesz. Sütés után papír törlőkendőn hagyjuk lecsepegni.  Ismételjük addig, amíg elfogy a hal!
  7. Tálaljuk egyből a krumplipürével és a kapribogyós házi majonézzel.

Elkészítési tipp

Frissen a legjobb, pár óra múlva már nem olyan ropogós a bunda!

Keverjünk a sörtésztához kanálnyi kurkumát a színe miatt.

Botmixerrel is elkészíthető a házi majonéz.

Bánjunk óvatosan a forró olajjal! Ha van maghőmérőnk, az olaj ideális hőmérséklete a sütéshez 175 ºC.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

899 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Harcsa sörtésztában kapribogyós házi majonézzel és krumplipürével

Hozzávalók

A halhoz:


A házi majonézhez:


A krumplipüréhez:

Elkészítés

  1. Kezdjük a majonézzel: a kapribogyót áztassuk be 10 percre, majd csepegtessük le teljesen. Vágjuk apróra. A lilahagymát vágjuk egészen finomra. Egy tojássárgáját keverjük el kiskanálnyi mustárral, cukorral, majd finoman csorgatva kezdjük el hozzáönteni a Vénusz 100% napraforgó-étolajat folyamatos keverés mellett. Folytassuk, amíg sűrű krémet kapunk, és elfogy az étolaj. Keverjük a tejfölt, a darabolt kapribogyót, lilahagymát és a rózsaborsot is a házi majonézhez. Sózzuk ízlés szerint. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, majd kockázzuk fel. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzük puhára, majd törjük össze és keverjük habosra a felforralt tejszínnel. Ízesítsük kevés őrölt szerecsendióval.
  3. Tisztítsuk meg a harcsafilét és töröljük szárazra. Szeleteljük fel 4-10 cm körüli, 1,5 cm vastag szeletekre. Finoman sózzuk, borsozzuk be a szeleteket, majd forgassuk meg kevés lisztben. 
  4. Hevítsünk magas falú edényben annyi Vénusz Sütőolajat, hogy ellepje majd a bundázott halszeleteket. 
  5. Nagy keverőedényben keverjük ki a lisztet a keményítővel, sütőporral, sörrel, ecettel, hogy habos, sűrű tésztát kapjunk. Mártsuk bele a belisztezett harcsa szeleteket, csepegtessük le a felesleges tésztát, majd forgassuk újra lisztbe. Tegyük egyből óvatosan a forró olajba! 
  6. Süssük készre 2-3 perc alatt, amíg a bunda aranybarna és ropogós lesz. Sütés után papír törlőkendőn hagyjuk lecsepegni.  Ismételjük addig, amíg elfogy a hal!
  7. Tálaljuk egyből a krumplipürével és a kapribogyós házi majonézzel.


Elkészítési tipp

Frissen a legjobb, pár óra múlva már nem olyan ropogós a bunda!

Keverjünk a sörtésztához kanálnyi kurkumát a színe miatt.

Botmixerrel is elkészíthető a házi majonéz.

Bánjunk óvatosan a forró olajjal! Ha van maghőmérőnk, az olaj ideális hőmérséklete a sütéshez 175 ºC.