Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Amerikai fahéjas csiga

A bekuckozós napok elérkeztével a kedvenc édességünk - amerikai mintára elkészítve.

Elő- és elkészítési idő

10 + 60 + 60 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 csiga

Kalória

~ 870 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g natúr krémsajt
  • 40 g porcukor
  • 100 g víz

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben vagy belisztezett felületen gyúrjunk lágy tésztát a lisztből, élesztőből, tojásokból, Vénusz Natúr Sütőmargarinból, cukorból, enyhén felmelegített tejből, kevés fahéjból. Gyúrjuk 8-10 percig, amíg igazán összeáll a tészta. Fedjük le egy tiszta konyharuhával és kelesszük 60 percig, amíg a duplájára kel.
  2. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a megkelt tésztát nagyjából 30x40 centis téglalappá, a tészta vastagsága legyen 8-10 mm körül. 
  3. Kenjük meg a tésztát enyhén felmelegített Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, majd hintsük meg egyenletesen a barna cukor és a fahéj keverékével, de úgy, hogy maradjon még a belőle.
  4. Kezdjük el felcsavarni a tésztát az egyik hosszanti oldaláról, viszonylag szorosan, hogy egy hengert kapjunk. Késsel szeleteljük fel 1,5-2 cm vastag szeletekre.
  5. Magas falú tepsit, vagy sütőformát kenjünk ki kevés Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Rakjuk bele a tepsibe a csigákat, szépen egymás mellé. Takarjuk le a tepsit tiszta konyharuhával, majd kelesszük újabb 60 percig, amíg a duplájára kel a csiga. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  6. Ha megkelt a tészta, tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe. Süssük 20 percig, majd vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg a fahéjas barna cukor maradékával, majd tegyük vissza a sütőbe és 10-15 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha aranybarna lesz a csiga teteje, a közepe pedig még lágy, puha és foszlós.
  7. Locsoljuk meg még forrón a csigát porcukorral és vízzel simára kevert krémsajttal. Ez után fogyasszuk. 
  8. A maradékot tegyük hűtőszekrénybe! 

Elkészítési tipp

Frissen a legfinomabb, de 1-2 naposan is újra lehet melegíteni akár mikrohullámú sütőben. Ilyenkor mindig locsoljunk rá friss krémsajtos öntetet.

Próbáljuk minél élesebb késsel szeletelni a csigákat, így nem nyomjuk össze a tésztát. De ha összenyomjuk az sem baj:)

Érdemes dupla nullás kenyérlisztből készíteni a tésztát.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Amerikai fahéjas csiga

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben vagy belisztezett felületen gyúrjunk lágy tésztát a lisztből, élesztőből, tojásokból, Vénusz Natúr Sütőmargarinból, cukorból, enyhén felmelegített tejből, kevés fahéjból. Gyúrjuk 8-10 percig, amíg igazán összeáll a tészta. Fedjük le egy tiszta konyharuhával és kelesszük 60 percig, amíg a duplájára kel.
  2. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a megkelt tésztát nagyjából 30x40 centis téglalappá, a tészta vastagsága legyen 8-10 mm körül. 
  3. Kenjük meg a tésztát enyhén felmelegített Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, majd hintsük meg egyenletesen a barna cukor és a fahéj keverékével, de úgy, hogy maradjon még a belőle.
  4. Kezdjük el felcsavarni a tésztát az egyik hosszanti oldaláról, viszonylag szorosan, hogy egy hengert kapjunk. Késsel szeleteljük fel 1,5-2 cm vastag szeletekre.
  5. Magas falú tepsit, vagy sütőformát kenjünk ki kevés Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Rakjuk bele a tepsibe a csigákat, szépen egymás mellé. Takarjuk le a tepsit tiszta konyharuhával, majd kelesszük újabb 60 percig, amíg a duplájára kel a csiga. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
  6. Ha megkelt a tészta, tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe. Süssük 20 percig, majd vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg a fahéjas barna cukor maradékával, majd tegyük vissza a sütőbe és 10-15 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha aranybarna lesz a csiga teteje, a közepe pedig még lágy, puha és foszlós.
  7. Locsoljuk meg még forrón a csigát porcukorral és vízzel simára kevert krémsajttal. Ez után fogyasszuk. 
  8. A maradékot tegyük hűtőszekrénybe! 

Elkészítési tipp

Frissen a legfinomabb, de 1-2 naposan is újra lehet melegíteni akár mikrohullámú sütőben. Ilyenkor mindig locsoljunk rá friss krémsajtos öntetet.

Próbáljuk minél élesebb késsel szeletelni a csigákat, így nem nyomjuk össze a tésztát. De ha összenyomjuk az sem baj:)

Érdemes dupla nullás kenyérlisztből készíteni a tésztát.