A cookie-k („sütik”) - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.venusz.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.
A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére (“Munkamenet” sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során (“Tartós” sütik) „megjegyzi” a felhasználót.
A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.venusz.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.
Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.
Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.
Tisztítsuk meg a libacombokat, majd finoman sózzuk be mindkét oldalát.
Magas falú tepsit kenjünk ki enyhén Vénusz D-vitamin étolajjal. Tegyük egymás mellé a libacombokat, bőrrel felfelé, majd helyezzünk mellé megpucolt, félbevágott lilahagymákat, fokhagymákat és pár szál friss kakukkfüvet. Zárjuk le alufóliával a tepsit, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
Szedjük le a lilakáposzta külső rétegeit, majd vágjuk 8 cikkre. Vágjuk le a torzsa részt, majd daraboljuk fel az egész káposztát egyenlő vékony szeletekre. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk a káposztával azonos méretű szeletekre.
Magas falú nagy edényben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá a feldarabolt lilakáposztát és lilahagymát, majd kezdjük el kíméletesen lepirítani. Ha már egy kicsit összeestek a zöldségek, adjunk hozzá 2 dl száraz vörösbort, kevés barna cukrot, sót és friss rozmaringot. Fedjük le, főzzük a legalacsonyabb fokozaton, gyakran kavarva 60-70 percig. Ha már lekvárra emlékeztető állaga kezd lenni, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd zárjuk el alatta a hőt.
Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük puhára enyhén sós vízben 35-40 perc alatt. Ha elkészült, törjük össze villával vagy krumplinyomóval.
Ha letelt a 90 perc a sütőben, emeljük meg 200 fokra a hőmérsékletét a sütőnek. Távolítsuk el az alufóliát, locsoljuk meg a libacombokat a kiolvadt libazsírral egy hosszú nyelű kanál segítségével, majd 5 percenkét újra locsolgatva süssük készre 20 perc alatt, vagy amennyi idő alatt ropogósra és pirosra nem sül a liba bőre.
Tálaljuk forrón a libacombot a káposztával és a krumplipürével.
Vénusz D-vitamin étolaj
A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.
A receptet ki is nyomtathatod
Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!
Tisztítsuk meg a libacombokat, majd finoman sózzuk be mindkét oldalát.
Magas falú tepsit kenjünk ki enyhén Vénusz D-vitamin étolajjal. Tegyük egymás mellé a libacombokat, bőrrel felfelé, majd helyezzünk mellé megpucolt, félbevágott lilahagymákat, fokhagymákat és pár szál friss kakukkfüvet. Zárjuk le alufóliával a tepsit, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
Szedjük le a lilakáposzta külső rétegeit, majd vágjuk 8 cikkre. Vágjuk le a torzsa részt, majd daraboljuk fel az egész káposztát egyenlő vékony szeletekre. A lilahagymát pucoljuk meg, és vágjuk a káposztával azonos méretű szeletekre.
Magas falú nagy edényben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Adjuk hozzá a feldarabolt lilakáposztát és lilahagymát, majd kezdjük el kíméletesen lepirítani. Ha már egy kicsit összeestek a zöldségek, adjunk hozzá 2 dl száraz vörösbort, kevés barna cukrot, sót és friss rozmaringot. Fedjük le, főzzük a legalacsonyabb fokozaton, gyakran kavarva 60-70 percig. Ha már lekvárra emlékeztető állaga kezd lenni, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd zárjuk el alatta a hőt.
Pucoljuk meg a krumplit, majd főzzük puhára enyhén sós vízben 35-40 perc alatt. Ha elkészült, törjük össze villával vagy krumplinyomóval.
Ha letelt a 90 perc a sütőben, emeljük meg 200 fokra a hőmérsékletét a sütőnek. Távolítsuk el az alufóliát, locsoljuk meg a libacombokat a kiolvadt libazsírral egy hosszú nyelű kanál segítségével, majd 5 percenkét újra locsolgatva süssük készre 20 perc alatt, vagy amennyi idő alatt ropogósra és pirosra nem sül a liba bőre.
Tálaljuk forrón a libacombot a káposztával és a krumplipürével.
Nemsokára kapsz egy e-mailt, amivel aktiválni tudod majd a regisztrációdat!
Sikeres regisztráció
Sikeres hírlevél feliratkozás
Nemsokára kapsz egy e-mailt, amivel aktiválni tudod majd a hírlevél feliratkozásodat!
Biztos törölni szeretnéd a fiókod?
Így elvesznek majd az elmentett receptjeid és az összes beállításod, amelyekben az étellalergiákra figyelmeztettünk.
Sajnáljuk, ezt a funkciót csak regisztrált felhasználó érheti el.
Regisztráltál már?
Ha regisztrálsz, nemcsak elmentheted a neked tetsző recepteket, de megjegyezzük, hogy mit nem ehetsz, értesítünk az új témákról és számos funkció válik elérhetővé.
Hibabejelentés
Kapcsolat
Sikeres hírlevél feliratkozás
Sikeres hírlevél leiratkozás
Köszönjük, hogy jelezted a problémát.
Csapatunk már dolgozik a megoldáson.
Köszönjük a leveled!
Kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!
Köszönjük a leveled!
Kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!
Sikeres regisztráció