Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Sárgarépás sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Bár a színe így is csodaszép sárga, a sütőtököt feldobhatjuk répával és citrusokkal is a még több vitamin érdekében.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6-8 fő

Kalória

~ 460 Kcal

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz Plusz Citromos Fűszerolaj
  • 1 közepes sütőtök
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 narancs
  • 1 tk csillagánizs
  • só, bors
  • 100 g tökmag
  • 2 ek méz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Hosszában vágjuk négyfelé a sütőtököt, magozzuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Rakjuk mellé a tepsire a meghámozott répákat egészben, és a fokhagymagerezdeket, héjastól. Tegyük az előmelegített sütőbe 40-45 percre.
  3. A fokhagyma hamarabb megsül, így azt 20 perc után kivehetjük a tepsiből. Ha a sütőtök elkészült, pár perc pihenést követően kanalazzuk ki a héjából. A sült sárgarépát daraboljuk fel.
  4. Magas falú edényben hevítsünk pár kanál Vénusz Plusz Citromos Fűszerolajat, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a héjából kinyomott sült fokhagymát. Ha elkezd pirulni a hagyma, keverjük hozzá a sült tököt és a sült sárgarépát is. Pirítsuk 4-5 percig, majd öntsük fel a száraz fehérborral. 
  5. Adjuk a csillagánizst is a leveshez. Öntsük fel 1,4 l vízzel, majd forraljuk fel. Sózzuk ízlés szerint és főzzük további 30 percig.
  6. Botmixerrel turmixoljuk le krémesre a levest - ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet. Facsarjuk a két narancs levét a leveshez, majd forraljuk újra és főzzük készre 4-6 perc alatt.
  7. Nagy serpenyőben pirítsuk le a tökmagot. Ha már elkezd pattogni, és lepirult, keverjünk hozzá 2 kanál mézet. Gyorsan rázogatva süssük további 1 percig, majd hagyjuk kihűlni a serpenyőben. Kicsit meg fog dermedni, de könnyen lehet majd törni.
  8. Tálaljuk a forró levest a karamellizált tökmaggal!

Elkészítési tipp

Sült zellert is keverhetünk a leveshez!

Ha egész csillagánizst használunk, turmixolás előtt távolítsuk el a levesből!

Egy kevés chili is illhet az ételhez.

Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj citromos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sárgarépás sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Hosszában vágjuk négyfelé a sütőtököt, magozzuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Rakjuk mellé a tepsire a meghámozott répákat egészben, és a fokhagymagerezdeket, héjastól. Tegyük az előmelegített sütőbe 40-45 percre.
  3. A fokhagyma hamarabb megsül, így azt 20 perc után kivehetjük a tepsiből. Ha a sütőtök elkészült, pár perc pihenést követően kanalazzuk ki a héjából. A sült sárgarépát daraboljuk fel.
  4. Magas falú edényben hevítsünk pár kanál Vénusz Plusz Citromos Fűszerolajat, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a héjából kinyomott sült fokhagymát. Ha elkezd pirulni a hagyma, keverjük hozzá a sült tököt és a sült sárgarépát is. Pirítsuk 4-5 percig, majd öntsük fel a száraz fehérborral. 
  5. Adjuk a csillagánizst is a leveshez. Öntsük fel 1,4 l vízzel, majd forraljuk fel. Sózzuk ízlés szerint és főzzük további 30 percig.
  6. Botmixerrel turmixoljuk le krémesre a levest - ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet. Facsarjuk a két narancs levét a leveshez, majd forraljuk újra és főzzük készre 4-6 perc alatt.
  7. Nagy serpenyőben pirítsuk le a tökmagot. Ha már elkezd pattogni, és lepirult, keverjünk hozzá 2 kanál mézet. Gyorsan rázogatva süssük további 1 percig, majd hagyjuk kihűlni a serpenyőben. Kicsit meg fog dermedni, de könnyen lehet majd törni.
  8. Tálaljuk a forró levest a karamellizált tökmaggal!

Elkészítési tipp

Sült zellert is keverhetünk a leveshez!

Ha egész csillagánizst használunk, turmixolás előtt távolítsuk el a levesből!

Egy kevés chili is illhet az ételhez.