Diókrémes briós fügével

Igazi őszi nyalánkság - a dió, füge, briós trió bizony ínyenceknek való.


Elő- és elkészítési idő

30 + 10 pperc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~590 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a diót fél liternyi vízben a cukorral 20-25 perc alatt, hogy megpuhuljon. Ha elkészült, hagyjuk megszáradni.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk össze a leszűrt főzött diót pár kanálnyi Vénusz Natúr kenőmargarinnal és a fahéjjal, amíg egynemű krémet kapunk.
  3. Vágjuk félbe a briósokat, majd serpenyőben pirítsuk meg a frissen vágott oldalukat. 
  4. Tálaljuk a briósokat a diókrémmel és a megmosott, feldarabolt fügével.

Elkészítési tipp

Más édesebb pékáruval is elkészíthetjük.

A serpenyőben a fügét is megpiríthatjuk.

Ha már vége a füge szezonnak, akkor más őszi gyümölccsel is kipróbálhatjuk.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Diókrémes briós fügével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a diót fél liternyi vízben a cukorral 20-25 perc alatt, hogy megpuhuljon. Ha elkészült, hagyjuk megszáradni.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk össze a leszűrt főzött diót pár kanálnyi Vénusz Natúr kenőmargarinnal és a fahéjjal, amíg egynemű krémet kapunk.
  3. Vágjuk félbe a briósokat, majd serpenyőben pirítsuk meg a frissen vágott oldalukat. 
  4. Tálaljuk a briósokat a diókrémmel és a megmosott, feldarabolt fügével.

Elkészítési tipp

Más édesebb pékáruval is elkészíthetjük.

A serpenyőben a fügét is megpiríthatjuk.

Ha már vége a füge szezonnak, akkor más őszi gyümölccsel is kipróbálhatjuk.