Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Bodag szárított paradicsomos zöldségkrémmel és sajttal

Ha már unjuk a lángost, jöhet egy bodag! Zöldségkrémmel, fokhagymásan, sajttal.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4-5 fő

Kalória

~ 770 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj

Elkészítés

  1. Keverjük ki kanálnyi cukorral a vizet, majd futtassuk meg benne az élesztőt. Ha felhabosodott, adjuk a liszthez. Öntsünk rá pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, sózzuk, majd gyúrjunk lágy tésztát belőle. Fedjük le tiszta konyharuhával, majd kelesszük a duplájára 1 óra alatt.
  2. Ha megkelt a tészta, vágjuk 4 egyenlő darabba. Formázzunk gombócot a darabokból, majd belisztezett felületen, kézzel lapogassuk el őket, hogy lepénykéket kapjunk. Fedjük le, és kelesszük további fél órát.
  3. Nagy serpenyőben, közepesnél gyengébb hőmérsékleten hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a lepénykét, ha van a serpenyőhöz fedőnk, fedjük is le. Süssük lassan, 8-10 percig, majd forgassunk rajta, és süssük át a másik oldalát is.
  4. Ha elkészültünk a lepénykékkel, még forrón kenjük meg őket Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, majd hintsük meg bőven reszelt sajttal.

Elkészítési tipp

Nyolcadokba is darabolhatjuk a tésztát, így kisebb korongokat kapunk majd.

Kedvünk szerint választhatunk hozzá sajtot!

Sütőben is süthető, de akár még grillen is el tudjuk készíteni.

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bodag szárított paradicsomos zöldségkrémmel és sajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük ki kanálnyi cukorral a vizet, majd futtassuk meg benne az élesztőt. Ha felhabosodott, adjuk a liszthez. Öntsünk rá pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, sózzuk, majd gyúrjunk lágy tésztát belőle. Fedjük le tiszta konyharuhával, majd kelesszük a duplájára 1 óra alatt.
  2. Ha megkelt a tészta, vágjuk 4 egyenlő darabba. Formázzunk gombócot a darabokból, majd belisztezett felületen, kézzel lapogassuk el őket, hogy lepénykéket kapjunk. Fedjük le, és kelesszük további fél órát.
  3. Nagy serpenyőben, közepesnél gyengébb hőmérsékleten hevítsünk pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a lepénykét, ha van a serpenyőhöz fedőnk, fedjük is le. Süssük lassan, 8-10 percig, majd forgassunk rajta, és süssük át a másik oldalát is.
  4. Ha elkészültünk a lepénykékkel, még forrón kenjük meg őket Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel, majd hintsük meg bőven reszelt sajttal.

Elkészítési tipp

Nyolcadokba is darabolhatjuk a tésztát, így kisebb korongokat kapunk majd.

Kedvünk szerint választhatunk hozzá sajtot!

Sütőben is süthető, de akár még grillen is el tudjuk készíteni.