Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Padlizsános-csirkés saslik grillsajtos salátával

A nyári grillezések elengedhetetlen slágere a saslik, amit most egy friss grillsajt saláta koronáz meg!

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 640 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daraboljuk fel a csirkemellet 2-3 cm-es kockákra. Forgassuk össze teáskanálnyi sóval, az édesköménymaggal, pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal. Facsarjuk rá egy fél citrom levét, majd tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 1-3 órára.
  2. Készüljünk elő a grillhez! Daraboljuk fel a megtisztított padlizsánt és a megmosott kaliforniai paprikákat akkorára, mint a csirkemell. Az uborkát reszeljük le, csepegtessük le. Készítsünk egységes parazsat, vagy ha elektromos grillt használunk, kapcsoljuk be.
  3. Húzzuk nyársra sorban az alapanyagokat: zöld kaliforniai paprikát, csirkemell kockát, piros kaliforniai paprikát, padlizsánt, sárga kaliforniai paprikát, csirkemell kockát, és így folytassuk tovább, amíg tart a nyárs és az alapanyag!
  4. Helyezzük a grillre a keresztben félbevágott halloumi sajtot, majd a saslik nyársakat is. Egyszer-kétszer megforgatva süssük aranybarnára a hozzávalókat. Közben borsozzuk, és facsarjunk rá citromot is!
  5. Ha a sajt elkészült, kockázzuk fel, majd keverjük össze a lecsepegtetett uborkával. Daraboljunk mellé kaprot és locsoljuk meg Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Tálaljuk forrón a saslikokat a hideg salátával.

Elkészítési tipp

A maradék padlizsánt szeletelve süssük meg a grillen, akár a salátához is hozzá keverhetjük.

Elektromos grill használata esetén kenjünk meg a sütő felületet finoman Vénusz 100% napraforgó-étolajjal.

Mindenképpen duplázzuk a mennyiséget, ha nagyobb csapatot várunk a kertipartira!

Mártogatósként a Vénusz PLUSZ Grillezetett padlizsános Zöldségkrémet ajánljuk a fogás mellé!

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

903 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Padlizsános-csirkés saslik grillsajtos salátával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daraboljuk fel a csirkemellet 2-3 cm-es kockákra. Forgassuk össze teáskanálnyi sóval, az édesköménymaggal, pár kanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal. Facsarjuk rá egy fél citrom levét, majd tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 1-3 órára.
  2. Készüljünk elő a grillhez! Daraboljuk fel a megtisztított padlizsánt és a megmosott kaliforniai paprikákat akkorára, mint a csirkemell. Az uborkát reszeljük le, csepegtessük le. Készítsünk egységes parazsat, vagy ha elektromos grillt használunk, kapcsoljuk be.
  3. Húzzuk nyársra sorban az alapanyagokat: zöld kaliforniai paprikát, csirkemell kockát, piros kaliforniai paprikát, padlizsánt, sárga kaliforniai paprikát, csirkemell kockát, és így folytassuk tovább, amíg tart a nyárs és az alapanyag!
  4. Helyezzük a grillre a keresztben félbevágott halloumi sajtot, majd a saslik nyársakat is. Egyszer-kétszer megforgatva süssük aranybarnára a hozzávalókat. Közben borsozzuk, és facsarjunk rá citromot is!
  5. Ha a sajt elkészült, kockázzuk fel, majd keverjük össze a lecsepegtetett uborkával. Daraboljunk mellé kaprot és locsoljuk meg Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Tálaljuk forrón a saslikokat a hideg salátával.

Elkészítési tipp

A maradék padlizsánt szeletelve süssük meg a grillen, akár a salátához is hozzá keverhetjük.

Elektromos grill használata esetén kenjünk meg a sütő felületet finoman Vénusz 100% napraforgó-étolajjal.

Mindenképpen duplázzuk a mennyiséget, ha nagyobb csapatot várunk a kertipartira!

Mártogatósként a Vénusz PLUSZ Grillezetett padlizsános Zöldségkrémet ajánljuk a fogás mellé!