Fűszeres csirkeszárny padlizsános mártogatóssal

A sült csirkeszárnyat nem lehet megunni és mindenki szereti! Most egy fantasztikus padlizsános mártogatóssal tálaljuk!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 630 Kcal

Allergének

Mustár

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz:

  • 10-12 db csirkeszárny (2 ízület)
  • 4 ek fehérborecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek egész bors
  • 1 chili paprika
  • 2 tk só


A mázhoz:


A mártogatóshoz:

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté a csirkeszárnyakat az ízület mentén. A porcos részt is vágjuk le.
  2. Forraljunk 2 liternyi vizet. Adjuk hozzá a borsot, a sót, az egész chilit, a fehérborecetet, a zúzott fokhagymát. Ha felforrt a víz, dobjuk be a csirkeszárnyakat, majd főzzük elő 5-10 perc alatt. Ha elkészültek, szedjük tálcára, hagyjuk megszáradni pár perc alatt. 
  3. Keverjük össze a sütőport és a keményítőt, majd forgassuk bele az előfőzött csirkeszárnyakat. 
  4. Hevítsünk 2-3 evőkanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat egy nagy serpenyőben. Ha elég forró, helyezzük bele a keményítőbundás csirkeszárnyakat. Néha átforgatva, rázogatva süssük körbe 2-4 perc alatt, miután elkezd a roppanós kéreg kialakulni, adjuk hozzá a mézet és a szójaszószt is, majd süssük készre további 3-4 perc alatt, amíg aranybarnára pirul és ropogós lesz. 
  5. Keverjük krémesre a Grillezett Padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet majonézzel, morzsolt chilivel, apróra vágott snidlinggel és lilahagymával. Tálaljuk a fűszeres csirkeszárnyakkal!

Elkészítési tipp

Forgassuk szezámmagba az elkészült csirkeszárnyakat.

Házi majonézzel is elkészíthetjük: keverjük el egy tojássárgáját egy kiskanálnyi mustárral, cukorral, sóval. Óvatosan, folyamatos keverés mellett, cseppenként adagolva öntsünk hozzá 1 dl Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Keverjük folyamatosan öntés közben, hogy krémes majonézt kapjunk. Végül adjuk hozzá egy fél citrom levét!

Dobjunk 1-2 csillagánizst az előfőzéshez használt főzővízbe!

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Grillezett padlizsánnal

A grillezett padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel a mindennapi ételek sem lesznek hétköznapiak! Ráadásul a termék 100% növényi alapú élelmirost-forrás, emellett mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

890 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Fűszeres csirkeszárny padlizsános mártogatóssal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz:


A mázhoz:


A mártogatóshoz:

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté a csirkeszárnyakat az ízület mentén. A porcos részt is vágjuk le.
  2. Forraljunk 2 liternyi vizet. Adjuk hozzá a borsot, a sót, az egész chilit, a fehérborecetet, a zúzott fokhagymát. Ha felforrt a víz, dobjuk be a csirkeszárnyakat, majd főzzük elő 5-10 perc alatt. Ha elkészültek, szedjük tálcára, hagyjuk megszáradni pár perc alatt. 
  3. Keverjük össze a sütőport és a keményítőt, majd forgassuk bele az előfőzött csirkeszárnyakat. 
  4. Hevítsünk 2-3 evőkanálnyi Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat egy nagy serpenyőben. Ha elég forró, helyezzük bele a keményítőbundás csirkeszárnyakat. Néha átforgatva, rázogatva süssük körbe 2-4 perc alatt, miután elkezd a roppanós kéreg kialakulni, adjuk hozzá a mézet és a szójaszószt is, majd süssük készre további 3-4 perc alatt, amíg aranybarnára pirul és ropogós lesz. 
  5. Keverjük krémesre a Grillezett Padlizsános Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet majonézzel, morzsolt chilivel, apróra vágott snidlinggel és lilahagymával. Tálaljuk a fűszeres csirkeszárnyakkal!

Elkészítési tipp

Forgassuk szezámmagba az elkészült csirkeszárnyakat.

Házi majonézzel is elkészíthetjük: keverjük el egy tojássárgáját egy kiskanálnyi mustárral, cukorral, sóval. Óvatosan, folyamatos keverés mellett, cseppenként adagolva öntsünk hozzá 1 dl Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Keverjük folyamatosan öntés közben, hogy krémes majonézt kapjunk. Végül adjuk hozzá egy fél citrom levét!

Dobjunk 1-2 csillagánizst az előfőzéshez használt főzővízbe!