Serpenyőben pirult szendvics

Klasszikus hozzávalókból is lehet eredeti szendvicset készíteni, ha csavarunk kicsit a pirítási technikán és a szeletelésen!

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 410 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, és hevítsük fel közepes lángon.
  2. Kenjük meg Vénusz Natúr kenőmargarinnal a rozskenyér szeletek egyik oldalát, majd kezdjük el sütni a serpenyőben a megkent oldalával lefelé.
  3. Amint ropogósra pirul a rozskenyér, fordítsuk meg, majd halmozzunk rá felszeletelt gruyere sajtot. Ha a sajt megolvadt és a kenyérszelet alsó fele is megpirult, tegyük tányérra a szendvicseket.
  4. Halmozzunk rájuk hajszálvékonyra szelt mortadellát és rukkola salátát. Végül frissen őröljünk rá borsot.

Elkészítési tipp

Ha az átfordítás után nagyon magába szívná a zsiradékot a kenyér, tegyünk még pár kanállal a Vénusz Natúr Kenőmargarinból a serpenyőbe.

Más ízesebb sajttal, vagy többféle sajttal is elkészíthetjük.

Spenóttal vagy más friss salátával is finom!

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Serpenyőben pirult szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk egy serpenyőt a tűzhelyre, és hevítsük fel közepes lángon.
  2. Kenjük meg Vénusz Natúr kenőmargarinnal a rozskenyér szeletek egyik oldalát, majd kezdjük el sütni a serpenyőben a megkent oldalával lefelé.
  3. Amint ropogósra pirul a rozskenyér, fordítsuk meg, majd halmozzunk rá felszeletelt gruyere sajtot. Ha a sajt megolvadt és a kenyérszelet alsó fele is megpirult, tegyük tányérra a szendvicseket.
  4. Halmozzunk rájuk hajszálvékonyra szelt mortadellát és rukkola salátát. Végül frissen őröljünk rá borsot.

Elkészítési tipp

Ha az átfordítás után nagyon magába szívná a zsiradékot a kenyér, tegyünk még pár kanállal a Vénusz Natúr Kenőmargarinból a serpenyőbe.

Más ízesebb sajttal, vagy többféle sajttal is elkészíthetjük.

Spenóttal vagy más friss salátával is finom!