Medvehagymakrémes szendvics tojással

Dobjuk fel a szendvicsünket egy tavaszi medvehagymakrémmel, amihez egy tökéletes 6 perces tojás is dukál.

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 570 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A krémhez:

A szendvicshez:

  • 4 db tojás
  • 1 kígyóuborka
  • 2-6 retek
  • 2-4 ek napraforgómag
  • 4 db rozsos zsemle

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a medvehagymát, majd konyhai aprítógépben nagy fokozaton turmixoljuk össze a Vénusz Natúr Kenőmargarinnal és egy kiskanálnyi sóval. Dolgozzuk egészen finomra, krémesre.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd, ha felforrt, tegyük bele óvatosan az előzőleg megmosott tojásokat. Főzzük 6 perc 50 másodpercig, majd vegyük ki és tegyük őket hideg vízbe. Ha kihűltek, utána már könnyebben meg tudjuk pucolni.
  3. Tálaljuk a rozsos zsemléket a medvehagymakrémmel és a félbevágott tojással, ropogós uborkával és friss retekkel. Hintsük meg napraforgómaggal a szendvicset!

Elkészítési tipp

Pár kanálnyi napraforgómagot tehetünk a Vénusz Natúr Kenőmargarin és a medvehagyma mellé krémesítéskor.

Ha erősnek találjuk a medvehagyma ízét, fonnyasszuk meg felhasználás előtt kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon, vagy akár le is forrázhatjuk bőséges mennyiségű forrásban lévő vízzel.

Lenmaggal vagy tökmaggal is dúsíthatjuk a krémet.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Medvehagymakrémes szendvics tojással

Hozzávalók

A krémhez:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a medvehagymát, majd konyhai aprítógépben nagy fokozaton turmixoljuk össze a Vénusz Natúr Kenőmargarinnal és egy kiskanálnyi sóval. Dolgozzuk egészen finomra, krémesre.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd, ha felforrt, tegyük bele óvatosan az előzőleg megmosott tojásokat. Főzzük 6 perc 50 másodpercig, majd vegyük ki és tegyük őket hideg vízbe. Ha kihűltek, utána már könnyebben meg tudjuk pucolni.
  3. Tálaljuk a rozsos zsemléket a medvehagymakrémmel és a félbevágott tojással, ropogós uborkával és friss retekkel. Hintsük meg napraforgómaggal a szendvicset!

Elkészítési tipp

Pár kanálnyi napraforgómagot tehetünk a Vénusz Natúr Kenőmargarin és a medvehagyma mellé krémesítéskor.

Ha erősnek találjuk a medvehagyma ízét, fonnyasszuk meg felhasználás előtt kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon, vagy akár le is forrázhatjuk bőséges mennyiségű forrásban lévő vízzel.

Lenmaggal vagy tökmaggal is dúsíthatjuk a krémet.