Rakott tészta rukkola salátával

Húsvét után könnyen előfordulhat, hogy marad még a sonkából a főtt tojásból és persze a sok friss zöldségből is. Ezzel a recepttel megmentheted ezeket az alapanyagokat a kidobástól, de máskor is megállja a helyét az asztalon!

Elő- és elkészítési idő

45 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 1080 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók



Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd enyhén sózzuk meg. Főzzük puhára a penne tésztát a csomagolásán jelzett idő alatt. Ha elkészült, szűrjük le. Kevés főzővizet (~1 dl) tegyünk félre a tészta leszűrésekor!
  3. Kockázzuk fel apróra a maradék húsvéti sonkát majd helyezzük egy serpenyőbe egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Pirítsuk elő 2-4 perc alatt. Adjuk hozzá a megfőtt penne tésztát, majd keverjük hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet és a félretett főzővizet is. Öntsük a szószos tésztát egy Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent, magasabb falú tepsibe. 
  4. Reszeljük le a parmezánt. A felét keverjük ki a tejföllel és a tojásokkal. Öntsük a sajtos krémet a szószos tésztára, majd hintsük meg a tetejét reszelt sajt másik felével. Tegyük az előmelegített sütőbe és 30 perc alatt süssük készre.
  5. Mossuk meg alaposan a rukkolát majd szárítsuk is le. Keverjük össze salátástálban vékonyra szelt retekkel, megmosott és feldarabolt koktélparadicsommal. Végül locsoljuk meg Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal, hintsük meg sóval, borssal.
  6. Tálaljuk a friss salátával a rakott tésztát!

Elkészítési tipp

Hagyjunk a tálaláshoz is kevés reszelt parmezánt!

Másféle tésztával is elkészíthetjük.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Szárított paradicsommal és vörös áfonyával

Az új szárított paradicsomos és vörös áfonyás Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az év bármely fogását nyári ízekbe öltöztetheted! Termékünk 100%-ban növényi alapú, emellett élelmirost-forrás, illetve mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől is mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Rakott tészta rukkola salátával

Hozzávalók



Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, majd enyhén sózzuk meg. Főzzük puhára a penne tésztát a csomagolásán jelzett idő alatt. Ha elkészült, szűrjük le. Kevés főzővizet (~1 dl) tegyünk félre a tészta leszűrésekor!
  3. Kockázzuk fel apróra a maradék húsvéti sonkát majd helyezzük egy serpenyőbe egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Pirítsuk elő 2-4 perc alatt. Adjuk hozzá a megfőtt penne tésztát, majd keverjük hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet és a félretett főzővizet is. Öntsük a szószos tésztát egy Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent, magasabb falú tepsibe. 
  4. Reszeljük le a parmezánt. A felét keverjük ki a tejföllel és a tojásokkal. Öntsük a sajtos krémet a szószos tésztára, majd hintsük meg a tetejét reszelt sajt másik felével. Tegyük az előmelegített sütőbe és 30 perc alatt süssük készre.
  5. Mossuk meg alaposan a rukkolát majd szárítsuk is le. Keverjük össze salátástálban vékonyra szelt retekkel, megmosott és feldarabolt koktélparadicsommal. Végül locsoljuk meg Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajjal, hintsük meg sóval, borssal.
  6. Tálaljuk a friss salátával a rakott tésztát!

Elkészítési tipp

Hagyjunk a tálaláshoz is kevés reszelt parmezánt!

Másféle tésztával is elkészíthetjük.