Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Cékla steak zellerpürével

Könnyen elkészíthető és könnyű vega fogás, amiben a cékla és a zeller a főszereplő.

Elő- és elkészítési idő

50 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 675 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A cékla steakhez:

A zellerpüréhez:

  • 1 zellergumó
  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 50 g parmezán
  • fél kk szerecsendió

A mártáshoz:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklát, majd bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzük puhára 40-45 perc alatt. Ha megpuhult, folyó víz alatt dörzsöljük le róla a héját, majd vágjuk egyenesre és párhuzamosra a cékla alját és tetejét.
  2. Hámozzuk meg a zellert, pucoljuk meg a krumplit, majd kockázzuk fel mindkettőt. Főzzük puhára bőséges mennyiségű, enyhén sós vízben 30-40 perc alatt. Ha a zöldségek megpuhultak, szűrjük le, csepegtessük le. Ezután tegyük vissza a fazékba, keverjük hozzá a parmezánt, a szerecsendiót és a felforralt tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük le a zöldségeket selymesen krémesre. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat közepesnél erősebb lángon. Ha elég forró, helyezzük bele a céklákat, majd süssük 4-5 percig, amíg ropogós kérget kap az alja. Forgassuk meg, majd süssünk kérget a másik oldalára is.
  4. Ha elkészült, szeleteljük fel a céklákat egy tál felett, hogy felfogjuk a levét, arra még szükségünk lesz.
  5. A visszamaradt szaftban pirítsuk meg a rózsaborsot, majd öntsük fel gyorsan a tejszínnel. Öntsük a felszeletelt cékla levét is mártásba. Sűrítsük be 1-2 perc alatt és finoman sózzuk meg.
  6. Tálaljuk forrón a céklasteaket a krémes zellerpürével és a rózsaborsos mártással.

Elkészítési tipp

Zöldborssal és teáskanálnyi mustárral is készíthetjük a mártást!

Tálaljuk friss kakukkfűvel és kevés újhagymával vagy snidlinggel.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Cékla steak zellerpürével

Hozzávalók

A cékla steakhez:

A zellerpüréhez:

A mártáshoz:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklát, majd bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzük puhára 40-45 perc alatt. Ha megpuhult, folyó víz alatt dörzsöljük le róla a héját, majd vágjuk egyenesre és párhuzamosra a cékla alját és tetejét.
  2. Hámozzuk meg a zellert, pucoljuk meg a krumplit, majd kockázzuk fel mindkettőt. Főzzük puhára bőséges mennyiségű, enyhén sós vízben 30-40 perc alatt. Ha a zöldségek megpuhultak, szűrjük le, csepegtessük le. Ezután tegyük vissza a fazékba, keverjük hozzá a parmezánt, a szerecsendiót és a felforralt tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük le a zöldségeket selymesen krémesre. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat közepesnél erősebb lángon. Ha elég forró, helyezzük bele a céklákat, majd süssük 4-5 percig, amíg ropogós kérget kap az alja. Forgassuk meg, majd süssünk kérget a másik oldalára is.
  4. Ha elkészült, szeleteljük fel a céklákat egy tál felett, hogy felfogjuk a levét, arra még szükségünk lesz.
  5. A visszamaradt szaftban pirítsuk meg a rózsaborsot, majd öntsük fel gyorsan a tejszínnel. Öntsük a felszeletelt cékla levét is mártásba. Sűrítsük be 1-2 perc alatt és finoman sózzuk meg.
  6. Tálaljuk forrón a céklasteaket a krémes zellerpürével és a rózsaborsos mártással.

Elkészítési tipp

Zöldborssal és teáskanálnyi mustárral is készíthetjük a mártást!

Tálaljuk friss kakukkfűvel és kevés újhagymával vagy snidlinggel.