Szivecskés, emeletes tortillaszendvics

Apró figyelmesség Valentin napra ez a szendó, amitől minden szív megolvad majd. 

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 560 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2-4 tortillalap
  • 2 adag Vénusz+ Zabos kenőmargarin
  • 4-6 szelet mortadella
  • 4-6 szelet sajt
  • marék bébispenót
  • 3-4 retek
  • 3-4 uborka
  • napraforgómag, tökmag
  • szív alakú tészta szaggató több méretben

Elkészítés

  1. Mossuk meg a retket, a spenótot és az uborkát. A retket és az uborkát daraboljuk minél vékonyabbra. 
  2. Szív alakú kiszúróval szaggassunk a tortilla lapokból, a mortadellából és a szeletelt sajtokból is 3 különböző méretben. 
  3. Állítsuk össze a szendvicset: ízlés szerint kenjük meg a tortillalapokat Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal, halmozzunk rá mortadellát, sajtot, spenótot, uborkát, retket úgy, hogy csökkenő méretben pakoljuk egymásra a rétegeket. Végül hintsük meg napraforgómaggal, tökmaggal.

Elkészítési tipp

Kerek szaggató formával is elkészíthetjük.

Főtt tojással, vagy akár formára szaggatott omlettel is feldobhatjuk!

Ha jobban szeretjük a pirítóst, akkor a szendvics összerakása előtt dobjuk be a kenyérpirítóba a szeleteket!

Vénusz+ Zabos kenőmargarin

60% zsírtartalmú kenőmargarin. Az új Vénusz+ Zabos kenőmargarinban a zab selymes íze és a növényi olajok lágy keveréke találkozik. Tisztán növényi alapú, nem tartalmaz állati eredetű zsírt vagy bármilyen tejszármazékot, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A termék tartósítószer-mentes és vegánbarát.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Szivecskés, emeletes tortillaszendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a retket, a spenótot és az uborkát. A retket és az uborkát daraboljuk minél vékonyabbra. 
  2. Szív alakú kiszúróval szaggassunk a tortilla lapokból, a mortadellából és a szeletelt sajtokból is 3 különböző méretben. 
  3. Állítsuk össze a szendvicset: ízlés szerint kenjük meg a tortillalapokat Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal, halmozzunk rá mortadellát, sajtot, spenótot, uborkát, retket úgy, hogy csökkenő méretben pakoljuk egymásra a rétegeket. Végül hintsük meg napraforgómaggal, tökmaggal.

Elkészítési tipp

Kerek szaggató formával is elkészíthetjük.

Főtt tojással, vagy akár formára szaggatott omlettel is feldobhatjuk!

Ha jobban szeretjük a pirítóst, akkor a szendvics összerakása előtt dobjuk be a kenyérpirítóba a szeleteket!