Házi vöröslencsés kréker citromos sajtkrémmel

Ha már nem csúszik annyira a lencsefőzelék, akkor készítsünk krékert a lencséből! Lenyűgözhetjük vele szilveszteri vendégeinket!

Elő- és elkészítési idő

3 óra + 20 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 220 Kcal

Allergének

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és öblítsük át a vöröslencsét, majd áztassuk be háromszoros mennyiségű vízbe. Ha letelt az idő, szűrjük le.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  3. Nagy keverőedényben forgassuk össze a beáztatott vöröslencsét a Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajjal, a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, vízzel, paprikával, sóval, morzsolt rozmaringgal, egész köménnyel. Konyhai aprítógépben turmixoljuk össze híg tésztává. Ha szükséges, végezzük több lépésben, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
  4. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Ez az adag két tepsire lesz elegendő!
  5. Öntsük a tepsikbe a híg tésztát, hogy 3-5 mm vastagon lepje be a sütőpapírt. A felét hintsük meg szezámmaggal! Tegyük az előmelegített sütőbe, majd süssük 20-25 percig.
  6. Vegyük ki a tepsiket, majd gyors, határozott mozdulattal fordítsuk nagy vágódeszkára a félig sült krékert, hogy a sütőpapír legyen felül. Húzzuk le a tésztáról, majd tegyük vissza a tepsibe a papírt. Szeleteljük fel átlósan a krékert, majd a mintát követve tegyük vissza a sütőpapírra, hogy ezúttal a másik fele legyen felül.
  7. Süssük újabb 20-25 percig, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a krékert a sütőben kihűlni. 
  8. Keverjünk krémesre natúr sajtkrémet kezeletlen citromok lereszelt héjával, és egy kanálnyi Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajjal. 
  9. Hintsük meg friss snidlinggel majd tálaljuk a krékerrel, hogy kedvükre ropogtathassanak a vendégek.

Elkészítési tipp

Ha még nem találjuk elég ropogósnak a krékert, második körben süthetjük tovább!

Keverhetünk a kréker tésztájába indiai fűszereket, kevés masalát, római köményt is.

A citrom reszelésekor figyeljünk arra, hogy a keserű fehér részt már ne reszeljük le, csak a sárga héjat.

Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj citromos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Házi vöröslencsés kréker citromos sajtkrémmel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és öblítsük át a vöröslencsét, majd áztassuk be háromszoros mennyiségű vízbe. Ha letelt az idő, szűrjük le.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  3. Nagy keverőedényben forgassuk össze a beáztatott vöröslencsét a Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajjal, a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, vízzel, paprikával, sóval, morzsolt rozmaringgal, egész köménnyel. Konyhai aprítógépben turmixoljuk össze híg tésztává. Ha szükséges, végezzük több lépésben, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
  4. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Ez az adag két tepsire lesz elegendő!
  5. Öntsük a tepsikbe a híg tésztát, hogy 3-5 mm vastagon lepje be a sütőpapírt. A felét hintsük meg szezámmaggal! Tegyük az előmelegített sütőbe, majd süssük 20-25 percig.
  6. Vegyük ki a tepsiket, majd gyors, határozott mozdulattal fordítsuk nagy vágódeszkára a félig sült krékert, hogy a sütőpapír legyen felül. Húzzuk le a tésztáról, majd tegyük vissza a tepsibe a papírt. Szeleteljük fel átlósan a krékert, majd a mintát követve tegyük vissza a sütőpapírra, hogy ezúttal a másik fele legyen felül.
  7. Süssük újabb 20-25 percig, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a krékert a sütőben kihűlni. 
  8. Keverjünk krémesre natúr sajtkrémet kezeletlen citromok lereszelt héjával, és egy kanálnyi Vénusz PLUSZ Citromos Fűszerolajjal. 
  9. Hintsük meg friss snidlinggel majd tálaljuk a krékerrel, hogy kedvükre ropogtathassanak a vendégek.

Elkészítési tipp

Ha még nem találjuk elég ropogósnak a krékert, második körben süthetjük tovább!

Keverhetünk a kréker tésztájába indiai fűszereket, kevés masalát, római köményt is.

A citrom reszelésekor figyeljünk arra, hogy a keserű fehér részt már ne reszeljük le, csak a sárga héjat.