Krémtúrós amerikai palacsinta őszi gyümölcsökkel

Könnyed, pufi és csak úgy olvad a szádban ez a túróval lazított palacsinta, amit az ősz gyümölcsei tesznek szezonálissá. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 530 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 200 g krémtúró
  • 4 db tojás
  • 30 g cukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 kk fahéj
  • 3-4 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 2 db körte
  • fél marék dió
  • fél marék pekándió
  • 4-6 ek aszalt vörösáfonya
  • 2-3 ek kókuszchips
  • 1 dl méz

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig verjük fel a cukorral. Ha utóbbi kifehéredett, adjuk hozzá a túrót, a vaníliát, a fahéjat és keverjük tovább. 
  2. Forgassuk a túrós krémhez a lisztet és a sütőport, majd több részletben adagolva a felvert tojásfehérjét is, hogy végül habos, könnyű tésztát kapjunk.
  3. Hevítsünk pár kanálnyi Vénusz D-vitamin étolajat nagy serpenyőben vagy palacsintasütőben. Ha elég forró, fél merőkanálnyit merjünk a serpenyőbe a habos tésztából és hagyjuk elterülni azt. Egyszerre több palacsintát is készíthetünk, csak vigyázzunk, ne érjenek össze. Süssük 3-4 percig, majd lapátkanállal fordítsunk a palacsintákon és süssük őket készre további 3-4 perc alatt. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül a tészta, de a közepe még puha. 
  4. Ha elkészült az összes palacsinta, mossuk meg a körtéket, távolítsuk el a magházat és szeljük vékony szeletekre. 
  5. Helyezzünk palacsintát tányérokra, majd halmozzunk körteszeleteket, diót, pekándiót, aszalt vörösáfonyát, kókuszchipset a palacsintákra. Végül locsoljuk meg finoman mézzel!

Elkészítési tipp

Juharszirupot is használhatunk méz helyett.

Kedvünk szerint variálhatjuk az aszalt gyümölcsöket, magvakat.

Akár rögös túróval is elkészíthetjük.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Krémtúrós amerikai palacsinta őszi gyümölcsökkel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig verjük fel a cukorral. Ha utóbbi kifehéredett, adjuk hozzá a túrót, a vaníliát, a fahéjat és keverjük tovább. 
  2. Forgassuk a túrós krémhez a lisztet és a sütőport, majd több részletben adagolva a felvert tojásfehérjét is, hogy végül habos, könnyű tésztát kapjunk.
  3. Hevítsünk pár kanálnyi Vénusz D-vitamin étolajat nagy serpenyőben vagy palacsintasütőben. Ha elég forró, fél merőkanálnyit merjünk a serpenyőbe a habos tésztából és hagyjuk elterülni azt. Egyszerre több palacsintát is készíthetünk, csak vigyázzunk, ne érjenek össze. Süssük 3-4 percig, majd lapátkanállal fordítsunk a palacsintákon és süssük őket készre további 3-4 perc alatt. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül a tészta, de a közepe még puha. 
  4. Ha elkészült az összes palacsinta, mossuk meg a körtéket, távolítsuk el a magházat és szeljük vékony szeletekre. 
  5. Helyezzünk palacsintát tányérokra, majd halmozzunk körteszeleteket, diót, pekándiót, aszalt vörösáfonyát, kókuszchipset a palacsintákra. Végül locsoljuk meg finoman mézzel!

Elkészítési tipp

Juharszirupot is használhatunk méz helyett.

Kedvünk szerint variálhatjuk az aszalt gyümölcsöket, magvakat.

Akár rögös túróval is elkészíthetjük.