Vega muszaka

A muszaka húsmentes változatban is tökéletes és teljes értékű étel, amire megéri rászánni az időt a konyhában.

Elő- és elkészítési idő

90 + 70 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 520 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli

Elkészítés

  1. Kezdjük a lencsével. Magas falú fazékban hevítsünk pár evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát. Hintsük meg a fűszerekkel, és keverjük hozzá a felkockázott paradicsomot, aszalt paradicsomot is. Szórjuk meg a beáztatott majd leszűrt lencsével, keverjük hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet, és sózzuk ízlés szerint. Öntsük fel annyi vizet, hogy bőven ellepje, majd fedjük le.
  2. Fedő alatt, néha átkavarva főzzük 60-70 percig, amíg megpuhul a lencse.
  3. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeleteljük fel fél cm vastagságúra. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzük majdnem készre 10 perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le, csepegtessük le.
  4. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra. Szeljük fel a padlizsánt 0,5 cm vastag szeletekre. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, sózzuk finoman, majd süssük elő 20 percet a sütőben, hogy összeessen és színt kapjon. 
  5. Magas falú fazékban hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk le benne a lisztet, majd ha felhabzik, öntsük hozzá a tejet. Keverjük teljesen csomómentesre! Ízesítsük őrölt szerecsendióval és sózzuk meg, majd forraljuk fel, hogy sűrű mártást kapjunk.
  6. Kezdjük el a muszaka összeállítását: magas falú, nagy tepsit kenjünk ki enyhén egy kis Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Terítsünk el rajta egy réteg előfőzött krumplit, majd fedjük be padlizsánszeletekkel. Öntsük rá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémes sűrű lencsét, majd terítsünk rá újra krumplit, padlizsánt. Hintsük meg friss rozmaringgal, majd végül öntsük le a besamelmártással. Fedjük le alufóliával, és tegyük a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe. Süssük 45 percig, utána távolítsuk el az alufóliát.
  7. Hintsük meg a lereszelt sajttal, majd süssük készre további 20 perc alatt, amíg aranybarna lesz a besamelmártás és lepirul a sajt.
  8. Sütés után pihentessük 10-15 percet, majd tálaljuk forrón.

Elkészítési tipp

Cukkinit is tehetünk a padlizsán szeletek közé.

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük a besamelt!

Konzerv lencséből is elkészíthetjük.

Vénusz PLUSZ Zöldségkrém Szárított paradicsommal és vörös áfonyával

Az új szárított paradicsomos és vörös áfonyás Vénusz PLUSZ Zöldségkrémmel az év bármely fogását nyári ízekbe öltöztetheted! Termékünk 100%-ban növényi alapú, emellett élelmirost-forrás, illetve mesterséges aromáktól, adalékanyagoktól és tartósítószertől is mentes.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Vega muszaka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a lencsével. Magas falú fazékban hevítsünk pár evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát. Hintsük meg a fűszerekkel, és keverjük hozzá a felkockázott paradicsomot, aszalt paradicsomot is. Szórjuk meg a beáztatott majd leszűrt lencsével, keverjük hozzá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémet, és sózzuk ízlés szerint. Öntsük fel annyi vizet, hogy bőven ellepje, majd fedjük le.
  2. Fedő alatt, néha átkavarva főzzük 60-70 percig, amíg megpuhul a lencse.
  3. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeleteljük fel fél cm vastagságúra. Bőséges mennyiségű, enyhén sózott vízben főzzük majdnem készre 10 perc alatt. Ha elkészült, szűrjük le, csepegtessük le.
  4. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra. Szeljük fel a padlizsánt 0,5 cm vastag szeletekre. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, sózzuk finoman, majd süssük elő 20 percet a sütőben, hogy összeessen és színt kapjon. 
  5. Magas falú fazékban hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk le benne a lisztet, majd ha felhabzik, öntsük hozzá a tejet. Keverjük teljesen csomómentesre! Ízesítsük őrölt szerecsendióval és sózzuk meg, majd forraljuk fel, hogy sűrű mártást kapjunk.
  6. Kezdjük el a muszaka összeállítását: magas falú, nagy tepsit kenjünk ki enyhén egy kis Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Terítsünk el rajta egy réteg előfőzött krumplit, majd fedjük be padlizsánszeletekkel. Öntsük rá a Vénusz PLUSZ Zöldségkrémes sűrű lencsét, majd terítsünk rá újra krumplit, padlizsánt. Hintsük meg friss rozmaringgal, majd végül öntsük le a besamelmártással. Fedjük le alufóliával, és tegyük a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe. Süssük 45 percig, utána távolítsuk el az alufóliát.
  7. Hintsük meg a lereszelt sajttal, majd süssük készre további 20 perc alatt, amíg aranybarna lesz a besamelmártás és lepirul a sajt.
  8. Sütés után pihentessük 10-15 percet, majd tálaljuk forrón.

Elkészítési tipp

Cukkinit is tehetünk a padlizsán szeletek közé.

Gluténmentes lisztből is elkészíthetjük a besamelt!

Konzerv lencséből is elkészíthetjük.