Grillezett harcsa kapros-tejfölös mártással és salátával

A harcsáról nem feltétlenül a grillezés jut eszünkbe, pedig így is nagyon finom! Egy jó szósz és egy friss saláta teszi tökéletessé!

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 570 Kcal

Allergének

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A harcsához:

A mártáshoz:

  • 4-6 kisebb fej római saláta

Elkészítés

  1. Mossuk meg a halat, majd szárítsuk le alaposan. Daraboljuk fel 4 egyforma szeletre. Ha szükséges, éles késsel vágjuk le a maradék bőrét. Ha teljesen megszáradt, finoman sózzuk be, majd hagyjuk állni fél órát.
  2. Daraboljuk fel apróra a kaprot, majd forgassuk össze a tejföllel, kevés Vénusz D-vitamin étolajjal és a lereszelt fokhagymával. Keverjük hozzá a vékony karikákra szeletelt újhagyma felét is. Sózzuk ízlés szerint, majd tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Készítsünk egyenletes hőt árasztó parazsat a kerti grillben. Faszenes kerti grill helyett elektromos grillen is elkészíthetjük a halat.
  4. Mossuk meg a római salátákat, majd vágjuk félbe. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, a torzsát ne is vágjuk le. 
  5. Finoman kenjük be Vénusz D-vitamin étolajjal és kevés citrom levével a halszeleteket. Helyezzük a grillrácsra. Ha már színt kap az oldala (4-6 perc), fordítsunk rajta és süssük további 5-6 percig. Ha vastagabb a szelet, nyugodtan süssük tovább, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.  Sütés közben facsarjunk citromot a halra, borsozzuk, sózzuk ízlés szerint.
  6. Tegyük a grillrácsra óvatosan a félbe vágott római salátákat. Süssük, amíg aranybarna lesz a vágott felülete.
  7. Tálaljuk forrón a harcsát a krémes tejföllel, a salátával és a maradék újhagymával.

Elkészítési tipp

Keverjünk el pár kanál szójaszószt és citrom levét olajban, majd ebben pácoljuk sütés előtt a harcsát 10 percig.

Friss kakukkfű és rozmaring is illik hozzá!

Afrikai harcsából is elkészíthetjük.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Grillezett harcsa kapros-tejfölös mártással és salátával

Hozzávalók

A harcsához:

A mártáshoz:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a halat, majd szárítsuk le alaposan. Daraboljuk fel 4 egyforma szeletre. Ha szükséges, éles késsel vágjuk le a maradék bőrét. Ha teljesen megszáradt, finoman sózzuk be, majd hagyjuk állni fél órát.
  2. Daraboljuk fel apróra a kaprot, majd forgassuk össze a tejföllel, kevés Vénusz D-vitamin étolajjal és a lereszelt fokhagymával. Keverjük hozzá a vékony karikákra szeletelt újhagyma felét is. Sózzuk ízlés szerint, majd tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Készítsünk egyenletes hőt árasztó parazsat a kerti grillben. Faszenes kerti grill helyett elektromos grillen is elkészíthetjük a halat.
  4. Mossuk meg a római salátákat, majd vágjuk félbe. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, a torzsát ne is vágjuk le. 
  5. Finoman kenjük be Vénusz D-vitamin étolajjal és kevés citrom levével a halszeleteket. Helyezzük a grillrácsra. Ha már színt kap az oldala (4-6 perc), fordítsunk rajta és süssük további 5-6 percig. Ha vastagabb a szelet, nyugodtan süssük tovább, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.  Sütés közben facsarjunk citromot a halra, borsozzuk, sózzuk ízlés szerint.
  6. Tegyük a grillrácsra óvatosan a félbe vágott római salátákat. Süssük, amíg aranybarna lesz a vágott felülete.
  7. Tálaljuk forrón a harcsát a krémes tejföllel, a salátával és a maradék újhagymával.

Elkészítési tipp

Keverjünk el pár kanál szójaszószt és citrom levét olajban, majd ebben pácoljuk sütés előtt a harcsát 10 percig.

Friss kakukkfű és rozmaring is illik hozzá!

Afrikai harcsából is elkészíthetjük.