Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Gyömbéres paszternák krémleves

Már ránézésre is elönt a melegség minket ettől a levestől. Csodás színe mellett, nagyon egészséges is, hiszen a kurkuma híres gyulladáscsökkentő-immunerősítő hatásáról.

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 270 Kcal

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-6 centis darab gyömbér
  • 1 kg paszternák
  • 2 ek kurkuma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk füstölt paprika
  • 50 g hántolt napraforgó
  • újhagyma

Elkészítés

  1. Hevítsünk magas falú fazékban kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. 
  2. Amint a hagymák elkezdenek pirulni, keverjük hozzá a meghámozott, lereszelt gyömbért is. Hagyjuk, hogy egy kis színt kapjon 2-4 perc alatt, majd hintsük meg a kurkumával, római köménnyel, füstölt paprikával. 
  3. Keverjük az alapanyagokhoz a meghámozott és felkarikázott paszternákot is. Végül öntsük fel 1,6 liternyi forrásban lévő vízzel. Sózzuk, majd fedjük le.
  4. 30-40 perc alatt főzzük puhára a paszternákot. Botmixerrel turmixoljuk, amíg egészen selymes lesz. Ha szükséges, sózzuk újra.
  5. Tálaljuk forrón, frissen szelt újhagymával és hántolt pirított napraforgó maggal.

Elkészítési tipp

Tökmaggal is finom lesz!

Húsimádóknak pirított baconnel ajánljuk.

Ha van otthon, használjunk zöldség alaplevet.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Gyömbéres paszternák krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk magas falú fazékban kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. 
  2. Amint a hagymák elkezdenek pirulni, keverjük hozzá a meghámozott, lereszelt gyömbért is. Hagyjuk, hogy egy kis színt kapjon 2-4 perc alatt, majd hintsük meg a kurkumával, római köménnyel, füstölt paprikával. 
  3. Keverjük az alapanyagokhoz a meghámozott és felkarikázott paszternákot is. Végül öntsük fel 1,6 liternyi forrásban lévő vízzel. Sózzuk, majd fedjük le.
  4. 30-40 perc alatt főzzük puhára a paszternákot. Botmixerrel turmixoljuk, amíg egészen selymes lesz. Ha szükséges, sózzuk újra.
  5. Tálaljuk forrón, frissen szelt újhagymával és hántolt pirított napraforgó maggal.

Elkészítési tipp

Tökmaggal is finom lesz!

Húsimádóknak pirított baconnel ajánljuk.

Ha van otthon, használjunk zöldség alaplevet.