Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Karácsonyi csokis puszedli

Fűszeres, omlós és csupa csoki ez a puszedli, olyan, mint egy falat karácsony.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~320 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 200 g barnacukor
  • 80 g Vénusz Natúr Sütőmargarin
  • 2 narancs héja
  • 100 g liszt
  • 100 g zabliszt
  • 1 ek sütőpor
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • fél kk szerecsendió
  • 60 g porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Keverjük össze a lisztet, a zablisztet, a sütőport, egy csipet sót, a kakaóport, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
  3. Konyhai robotgépben verjük fel a cukrot a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, majd további keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, de egyszerre csak egyet. 
  4. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, majd forgassuk hozzá a lisztes-fűszeres keveréket is.
  5. Keverjük teljesen csomómentesre, hogy ragacsos tésztát kapjunk. 
  6. Két kanál segítségével formázzunk belőle kis kupacokat, majd a kupacokat dobjuk a porcukorba. Porcukrosan tudjuk kézzel is formázni, gyúrjunk kis gömböket belőle. 
  7. Helyezzük a gömböket egymástól 6-8 cm-es távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 
  8. 10 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Elkészítési tipp

Ha túl ragacsos a tészta, tegyük hűtőszekrénybe fél-egy órára, így könnyebben formázható lesz.

Akkor lesz jó a puszedli, ha a külseje már megsült és repedezett, de a belseje még enyhén folyós.

Használjunk kezeletlen héjú narancsokat!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Karácsonyi csokis puszedli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Keverjük össze a lisztet, a zablisztet, a sütőport, egy csipet sót, a kakaóport, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
  3. Konyhai robotgépben verjük fel a cukrot a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal, majd további keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, de egyszerre csak egyet. 
  4. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, majd forgassuk hozzá a lisztes-fűszeres keveréket is.
  5. Keverjük teljesen csomómentesre, hogy ragacsos tésztát kapjunk. 
  6. Két kanál segítségével formázzunk belőle kis kupacokat, majd a kupacokat dobjuk a porcukorba. Porcukrosan tudjuk kézzel is formázni, gyúrjunk kis gömböket belőle. 
  7. Helyezzük a gömböket egymástól 6-8 cm-es távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 
  8. 10 perc alatt süssük készre, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Elkészítési tipp

Ha túl ragacsos a tészta, tegyük hűtőszekrénybe fél-egy órára, így könnyebben formázható lesz.

Akkor lesz jó a puszedli, ha a külseje már megsült és repedezett, de a belseje még enyhén folyós.

Használjunk kezeletlen héjú narancsokat!