Zöldségbomba tortilla

Ha már nem süt annyit a nap, nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy színt vigyünk a napokba és az étkezésünkbe is! Ez a tortilla csupa zöldség és vitamin!

Elő- és elkészítési idő

50 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Daraboljuk fel a sütőtököt, magozzuk ki, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a kápia paprikákkal együtt. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük meg. Ha elkészült, hagyjuk hűlni 10 percet, majd egy fakanállal kaparjuk ki a sütőtököt a héjából, és egy villával nyomkodjuk szét. 
  3. A kápia paprikákról is húzzuk le a héját, és magozzuk is ki, majd zúzzuk össze egy villával.
  4. Terítsük ki a tortilla lapot. Kenjük meg ízlés szerint Vénusz Jódozott Sós kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá a sütőtökpürét és a sült kápia paprikát. 
  5. Halmozzunk rá megmosott rukkola leveleket és bébispenótot, majd hintsük meg forgácsolt parmezán sajttal és pirított tökmaggal.
  6. Hajtsuk be a tortilla lap két oldalát, majd az alját, végül göngyöljük fel az egészet, hogy hengert kapjunk.
  7. Ismételjük addig, amíg elfogynak az alapanyagok.

Elkészítési tipp

Süssünk fokhagymát héjastól a sütőtökkel és a paprikával együtt, majd a héjából kinyomva zúzzuk össze a kápiával.

Akár meg is piríthatjuk a tortilla tekercset, miután feltekertük!

Készítsünk fasírtgolyót a maradék sütőtökből!

Vénusz Jódozott Sós

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A jódozott sóval készült Vénusz Jódozott Sós kenőmargarint azoknak ajánljuk, akik az intenzív és a karakteres ízvilágot részesítik előnyben. A Vénusz Jódozott Só margarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Zöldségbomba tortilla

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Daraboljuk fel a sütőtököt, magozzuk ki, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a kápia paprikákkal együtt. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük meg. Ha elkészült, hagyjuk hűlni 10 percet, majd egy fakanállal kaparjuk ki a sütőtököt a héjából, és egy villával nyomkodjuk szét. 
  3. A kápia paprikákról is húzzuk le a héját, és magozzuk is ki, majd zúzzuk össze egy villával.
  4. Terítsük ki a tortilla lapot. Kenjük meg ízlés szerint Vénusz Jódozott Sós kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá a sütőtökpürét és a sült kápia paprikát. 
  5. Halmozzunk rá megmosott rukkola leveleket és bébispenótot, majd hintsük meg forgácsolt parmezán sajttal és pirított tökmaggal.
  6. Hajtsuk be a tortilla lap két oldalát, majd az alját, végül göngyöljük fel az egészet, hogy hengert kapjunk.
  7. Ismételjük addig, amíg elfogynak az alapanyagok.

Elkészítési tipp

Süssünk fokhagymát héjastól a sütőtökkel és a paprikával együtt, majd a héjából kinyomva zúzzuk össze a kápiával.

Akár meg is piríthatjuk a tortilla tekercset, miután feltekertük!

Készítsünk fasírtgolyót a maradék sütőtökből!