Paradicsomkrémes mozzarellás szendvics

Krémes, habos és pikáns. A napod fénypontja lesz ez a paradicsomkrém, amiből mozzarellával olaszos reggelit készíthetünk!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

425 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g Vénusz Light Vajízű kenőmargarin
  • 50 g natúr sajtkrém
  • 2+1 húsos paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g szárított aszalt paradicsom
  • 2 mozzarella
  • marék friss bazsalikom
  • 4 ciabatta

Elkészítés

  1. Mossuk meg a paradicsomokat, majd kettőt vágjunk gerezdekre. Éles késsel távolítsuk el a héját, majd szedjük ki a magházat is. Tegyük aprítóba a paradicsom húsát.
  2. Mehet az aprítógépbe a feldarabolt aszalt paradicsom és az egy gerezd fokhagyma is.
  3. Tegyük az aprítógépbe a Vénusz Light Vajízű kenőmargarint és a natúr sajtkrémet is.
  4. Pürésítsük le teljesen az alapanyagokat, amíg egynemű, habos krémet kapunk.
  5. Pirítsuk meg a félbevágott ciabattákat, majd kenjük meg vastagon a habos krémmel.
  6. Vágjunk vékony szeleteket a maradék paradicsomból, majd halmozzuk a tépkedett mozzarellával együtt a krémre. Végül koronázzuk meg a szendvicseket a megmosott, megszárított bazsalikomlevelekkel.

Elkészítési tipp

Hintsük meg ízlés szerint nagyszemű sóval is a szendvicset.

Kedvünk szerinti pékáruval is elkészíthetjük.

Még krémesebb lesz a paradicsomkrém, ha a meghámozott, feldarabolt paradicsomot lecsepegtetjük. Ez kb. 3-4 óra is lehet.

Vénusz Light Vajízű

32% zsírtartalmú margarin. A Vénusz Light Vajízű kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Paradicsomkrémes mozzarellás szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a paradicsomokat, majd kettőt vágjunk gerezdekre. Éles késsel távolítsuk el a héját, majd szedjük ki a magházat is. Tegyük aprítóba a paradicsom húsát.
  2. Mehet az aprítógépbe a feldarabolt aszalt paradicsom és az egy gerezd fokhagyma is.
  3. Tegyük az aprítógépbe a Vénusz Light Vajízű kenőmargarint és a natúr sajtkrémet is.
  4. Pürésítsük le teljesen az alapanyagokat, amíg egynemű, habos krémet kapunk.
  5. Pirítsuk meg a félbevágott ciabattákat, majd kenjük meg vastagon a habos krémmel.
  6. Vágjunk vékony szeleteket a maradék paradicsomból, majd halmozzuk a tépkedett mozzarellával együtt a krémre. Végül koronázzuk meg a szendvicseket a megmosott, megszárított bazsalikomlevelekkel.

Elkészítési tipp

Hintsük meg ízlés szerint nagyszemű sóval is a szendvicset.

Kedvünk szerinti pékáruval is elkészíthetjük.

Még krémesebb lesz a paradicsomkrém, ha a meghámozott, feldarabolt paradicsomot lecsepegtetjük. Ez kb. 3-4 óra is lehet.