Sonkás shakshuka

Akár a húsvéti asztalra, akár a maradék sonkából is készíthetünk shakshukát. Csodás krémes, tojásos és most már sonkás is! 

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 540 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g füstölt sonka
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk római kömény
  • 4 tojás
  • 800 g darabolt paradicsom
  • 40 g sűrített paradicsom
  • friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Daraboljuk fel a füstölt sonkát, majd futtassuk meg egy nagyobb teflon serpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon. Süssük kb. 6-10 percig, hogy rendesen átpiruljon. 
  2. Adjuk a sonkához az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket, majd gyakran kavarva süssük további 2-3 percig. Végül mehet rá a darabolt paradicsom és a sűrített paradicsom is. Fedjük le, és közepesnél alacsonyabb lángon, néha átkavarva főzzük 15 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Formázzunk mélyedéseket a rotyogó paradicsomban, majd egyenként üssük bele a tojásokat nagyon óvatosan. Fedjük le újra, és kb. 5-7 perc múlva, amikor a hőtől elkezd megszilárdulni a tojásfehérje, elkészül a shakshuka. 
  4. Tálaljuk forrón, frissen vágott petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Azt már nem kell megvárni a főzéskor, hogy a tojássárgája is megszilárduljon.

Konzerv paradicsomból is elkészíthetjük az ételt.

Maradék húsvéti főtt sonkából is nagyon finom lesz!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sonkás shakshuka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daraboljuk fel a füstölt sonkát, majd futtassuk meg egy nagyobb teflon serpenyőben, kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajon. Süssük kb. 6-10 percig, hogy rendesen átpiruljon. 
  2. Adjuk a sonkához az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket, majd gyakran kavarva süssük további 2-3 percig. Végül mehet rá a darabolt paradicsom és a sűrített paradicsom is. Fedjük le, és közepesnél alacsonyabb lángon, néha átkavarva főzzük 15 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Formázzunk mélyedéseket a rotyogó paradicsomban, majd egyenként üssük bele a tojásokat nagyon óvatosan. Fedjük le újra, és kb. 5-7 perc múlva, amikor a hőtől elkezd megszilárdulni a tojásfehérje, elkészül a shakshuka. 
  4. Tálaljuk forrón, frissen vágott petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Azt már nem kell megvárni a főzéskor, hogy a tojássárgája is megszilárduljon.

Konzerv paradicsomból is elkészíthetjük az ételt.

Maradék húsvéti főtt sonkából is nagyon finom lesz!