Spárgás szendvics

Végre kezdődik a szezon. Ilyenkor még a reggelinken is jól mutat a spárga.

Elő- és elkészítési idő

18 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 375 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Helyezzük forrásban lévő vízbe óvatosan a tojásokat, majd főzzünk belőlük keménytojást 10-11 perc alatt. Miután megfőttek, folyó víz alatt hűtsük le, és pucoljuk meg őket.
  2. Zöldséghámozóval húzzuk le a spárga külső héját, majd törjük le a szár utolsó negyedét ott, ahol könnyen eltörik. Enyhén sózott vízben főzzük puhára a spárgát 5-8 perc alatt. 
  3. Vágjuk hosszában, majd széltében is ketté a bagetteket. Ízlés szerint kenjük meg Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá az összes alapanyagot: a megmosott spenótot, a feldarabolt spárgát, a felszeletelt tojást, és a kecskesajtot. Hintsük meg vékonyra szelt metélőhagymával.

Elkészítési tipp

Ha egészen zsenge a spárga, nem is kell meghámozni.

Vigyázzunk, ne főzzük túl a spárgát! Akkor lesz jó, ha éppen roppanós.

Természetesen kedvünk szerint variálhatjuk a szendvics hozzávalóit.

Vénusz+ Zabos kenőmargarin

60% zsírtartalmú kenőmargarin. Az új Vénusz+ Zabos kenőmargarinban a zab selymes íze és a növényi olajok lágy keveréke találkozik. Tisztán növényi alapú, nem tartalmaz állati eredetű zsírt vagy bármilyen tejszármazékot, ezért laktózérzékenyek és tejfehérje-érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A termék tartósítószer-mentes és vegánbarát.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Spárgás szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Helyezzük forrásban lévő vízbe óvatosan a tojásokat, majd főzzünk belőlük keménytojást 10-11 perc alatt. Miután megfőttek, folyó víz alatt hűtsük le, és pucoljuk meg őket.
  2. Zöldséghámozóval húzzuk le a spárga külső héját, majd törjük le a szár utolsó negyedét ott, ahol könnyen eltörik. Enyhén sózott vízben főzzük puhára a spárgát 5-8 perc alatt. 
  3. Vágjuk hosszában, majd széltében is ketté a bagetteket. Ízlés szerint kenjük meg Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá az összes alapanyagot: a megmosott spenótot, a feldarabolt spárgát, a felszeletelt tojást, és a kecskesajtot. Hintsük meg vékonyra szelt metélőhagymával.

Elkészítési tipp

Ha egészen zsenge a spárga, nem is kell meghámozni.

Vigyázzunk, ne főzzük túl a spárgát! Akkor lesz jó, ha éppen roppanós.

Természetesen kedvünk szerint variálhatjuk a szendvics hozzávalóit.