Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Tojásos-fetás tekercs

Tápláló, könnyű elkészíteni és szuperfinom reggeli a tortillába tekert tojás, fetával és a kedvenc zöldségeinkkel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 720 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el az omletteket a tekercshez: kettesével verjük fel a tojást, majd keverjünk hozzá apróra vágott aszalt paradicsomot, és finoman sózzuk meg.
  2. Hevítsünk egy nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd öntsük bele a felvert tojást. Mozgassuk körkörösen a serpenyőt, hogy elterítsük a tojást, majd süssük, amíg a teteje is kezd megszilárdulni. 
  3. Ekkor helyezzünk a serpenyőbe egy tányért, és gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet. Helyezzünk egy újabb tányért a tányérban lévő tojásra, majd fordítsuk meg újra. Most helyezzük újra a serpenyőt a második tányér fölé, és újra fordítsunk rajta egyet gyorsan, ekkor sikeresen egészben megfordítottuk az omlettet. Süssük további 4-5 percig, majd helyezzük tányérra, és ismételjük meg az egész műveletet a másik 2 tojással is.
  4. Helyezzük vágódeszkára a tortillát, majd kenjük meg ízlés szerint Vénusz Light Multivitamin kenőmargarinnal.
  5. Tegyük rá az omlettet egészben, hintsük meg morzsolt feta sajttal, megmosott, leszárított rukkolával és kevés újhagymával.
  6. Hajtsuk fel óvatosan a tortillát, hogy tekercset kapjunk.
  7. Csomagoljuk el, vagy fogyasszuk el rögtön a tortilla tekercseket.

Elkészítési tipp

Szélesebb lapátkanállal és rutinnal a 2 tányéros művelet nélkül is meg lehet egyben fordítani a tojást!

Rendesen becsomagolva remek tízórai vagy utazós szendvics lehet.

Ha bonyolult az omlett elkészítése, rántottát is készíthetünk helyette.

Vénusz Light Multivitamin

Félzsíros margarin. Zsírtartalom: 40% A Vénusz Light Multivitamin kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk. Három adag (30 g) Vénusz Light Multivitamin kenőmargarin fogyasztása fedezi a felnőttek számára ajánlott napi B1-(tiamin), B2-(riboflavin), B6-, B9- (folsav), B12, D- és E-vitamin-szükséglet 45%-át és az A-vitamin-szükséglet 38%-át.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tojásos-fetás tekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük el az omletteket a tekercshez: kettesével verjük fel a tojást, majd keverjünk hozzá apróra vágott aszalt paradicsomot, és finoman sózzuk meg.
  2. Hevítsünk egy nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd öntsük bele a felvert tojást. Mozgassuk körkörösen a serpenyőt, hogy elterítsük a tojást, majd süssük, amíg a teteje is kezd megszilárdulni. 
  3. Ekkor helyezzünk a serpenyőbe egy tányért, és gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet. Helyezzünk egy újabb tányért a tányérban lévő tojásra, majd fordítsuk meg újra. Most helyezzük újra a serpenyőt a második tányér fölé, és újra fordítsunk rajta egyet gyorsan, ekkor sikeresen egészben megfordítottuk az omlettet. Süssük további 4-5 percig, majd helyezzük tányérra, és ismételjük meg az egész műveletet a másik 2 tojással is.
  4. Helyezzük vágódeszkára a tortillát, majd kenjük meg ízlés szerint Vénusz Light Multivitamin kenőmargarinnal.
  5. Tegyük rá az omlettet egészben, hintsük meg morzsolt feta sajttal, megmosott, leszárított rukkolával és kevés újhagymával.
  6. Hajtsuk fel óvatosan a tortillát, hogy tekercset kapjunk.
  7. Csomagoljuk el, vagy fogyasszuk el rögtön a tortilla tekercseket.

Elkészítési tipp

Szélesebb lapátkanállal és rutinnal a 2 tányéros művelet nélkül is meg lehet egyben fordítani a tojást!

Rendesen becsomagolva remek tízórai vagy utazós szendvics lehet.

Ha bonyolult az omlett elkészítése, rántottát is készíthetünk helyette.