Házi cannoli

Maximálisan megéri a konyhában töltött időt ez a cannoli recept. Ropogós tészta és puha krém, frissen a legjobb!

Elő- és elkészítési idő

30 + 20 + 10 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~ 415 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy nagy keverőedénybe, majd keverjük össze a kristálycukorral, egy csipetnyi sóval és a szódabikarbónával. Adjuk hozzá az egy evőkanál Vénusz 100% napraforgó-étolajat, a vörösbort és a tojást, majd gyúrjunk tésztát belőle.
  2. Alaposan gyúrjuk át 8-10 perc alatt, hogy sima és egynemű legyen. Ha elkészült, vágjuk 4 darabba, majd a darabokat egyesével nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra egy tésztanyújtó, vagy sodrófa segítségével. Szaggassunk a kinyújtott tésztából 10-12 cm átmérőjű korongokat, majd csavarjuk fel a kiszaggatott tésztát cannoli formákra. Tapasszuk össze a tészta felületét tojásfehérjével.
  3. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat egy magas falú fazékban. Ha eléri az ideális hőmérsékletet (180 ºC), akkor helyezzük bele a cannoli formákra felcsavart tésztákat, majd 10-15 másodperc alatt, egyszer körbeforgatva süssük ropogós aranybarnára. Dolgozzunk nagyon óvatosan a forró olajjal!
  4. Ha megsült, helyezzük papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felesleges olaj, és ha eléggé kihűlt, akkor húzzuk ki a cannoli formát, és ismételjük, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Konyhai robotgéppel, vagy habverővel verjük egészen habosra 5-8 perc alatt a ricottát a porcukorral. Töltsük habzsákba, majd nyomjuk a habot az elkészült tésztacsövecskékbe, mindkét vége felől. 
  6. Vágjunk apróra sótlan pisztáciát, majd hintsük meg vele a cannolikat. Végül szitáljunk rájuk porcukrot.

Elkészítési tipp

Cannoli forma híján hengeresre csavart alufóliával, vagy feldarabolt fa seprűnyéllel is próbálkozhatunk.

Pisztácia mellett meghinthetjük csokireszelékkel is!

Ricotta helyett habosra felevert, krémes túrót is használhatunk.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Házi cannoli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy nagy keverőedénybe, majd keverjük össze a kristálycukorral, egy csipetnyi sóval és a szódabikarbónával. Adjuk hozzá az egy evőkanál Vénusz 100% napraforgó-étolajat, a vörösbort és a tojást, majd gyúrjunk tésztát belőle.
  2. Alaposan gyúrjuk át 8-10 perc alatt, hogy sima és egynemű legyen. Ha elkészült, vágjuk 4 darabba, majd a darabokat egyesével nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra egy tésztanyújtó, vagy sodrófa segítségével. Szaggassunk a kinyújtott tésztából 10-12 cm átmérőjű korongokat, majd csavarjuk fel a kiszaggatott tésztát cannoli formákra. Tapasszuk össze a tészta felületét tojásfehérjével.
  3. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat egy magas falú fazékban. Ha eléri az ideális hőmérsékletet (180 ºC), akkor helyezzük bele a cannoli formákra felcsavart tésztákat, majd 10-15 másodperc alatt, egyszer körbeforgatva süssük ropogós aranybarnára. Dolgozzunk nagyon óvatosan a forró olajjal!
  4. Ha megsült, helyezzük papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felesleges olaj, és ha eléggé kihűlt, akkor húzzuk ki a cannoli formát, és ismételjük, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Konyhai robotgéppel, vagy habverővel verjük egészen habosra 5-8 perc alatt a ricottát a porcukorral. Töltsük habzsákba, majd nyomjuk a habot az elkészült tésztacsövecskékbe, mindkét vége felől. 
  6. Vágjunk apróra sótlan pisztáciát, majd hintsük meg vele a cannolikat. Végül szitáljunk rájuk porcukrot.

Elkészítési tipp

Cannoli forma híján hengeresre csavart alufóliával, vagy feldarabolt fa seprűnyéllel is próbálkozhatunk.

Pisztácia mellett meghinthetjük csokireszelékkel is!

Ricotta helyett habosra felevert, krémes túrót is használhatunk.