Túrókrémes piskótatorta

Ezzel a desszerttel nem lehet melléfogni, és egész gyorsan el is készül! Tökéletes kis meglepetés a párunknak, a családunknak.

Elő- és elkészítési idő

20 + 60 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 270 Kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


  • 3 dl tejszín
  • 80 g porcukor
  • 30 dkg krémes túró
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom lereszelt héja
  • dekor cukor a torta díszítéséhez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 ºC-ra.
  2. Két nagy keverőedényben válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját verjük fehéredésig a narancslével és a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. 
  3. Szitálva adjuk hozzá a masszához a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral. Óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot a lisztes krémhez, egyszerre mindig csak egy kisebb adaggal dolgozzunk. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot a piskótatésztában!
  5. Tegyük a krémet egy Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent kapcsos tortaformába, majd helyezzük az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük 30 percig 150 ºC-on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 130 ºC-ra és süssük további 30 percig.
  7. Ha elkészült a piskóta, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a sütőben kihűlni.
  8. Ha a torta teljesen kihűlt, készítsük el a krémet: verjük kemény habbá a tejszínt úgy, hogy a cukrot csak akkor adjuk hozzá, amikor már kezd hab állagot felvenni.
  9. Törjük össze villával a túrót és keverjük el a citrom levével és héjával. Forgassuk a tejszínhabhoz, de vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  10. Vágjuk félbe a piskótatortát. Kenjük meg 1 cm vastagon a krémmel, majd tegyük rá a másik tésztalapot. Kenjük be vastagon a tejszínes túrókrémmel a torta oldalát és a tetejét is. 
  11. Díszítsük kedvünk szerint dekor cukorral.
  12. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

Alaposan csomagoljuk be a tortaforma alját folpackkal, és helyezzük egy forró vízzel 1 cm magasra megtöltött másik tepsibe. A vízfürdőtől még lágyabb lesz a kész piskótatészta.

Kevésbé esik össze a tészta, ha a kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni.

Díszíthetjük gyümölcsökkel, csokival is a tortát.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Túrókrémes piskótatorta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 ºC-ra.
  2. Két nagy keverőedényben válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját verjük fehéredésig a narancslével és a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. 
  3. Szitálva adjuk hozzá a masszához a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral. Óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot a lisztes krémhez, egyszerre mindig csak egy kisebb adaggal dolgozzunk. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot a piskótatésztában!
  5. Tegyük a krémet egy Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent kapcsos tortaformába, majd helyezzük az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük 30 percig 150 ºC-on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 130 ºC-ra és süssük további 30 percig.
  7. Ha elkészült a piskóta, kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk a sütőben kihűlni.
  8. Ha a torta teljesen kihűlt, készítsük el a krémet: verjük kemény habbá a tejszínt úgy, hogy a cukrot csak akkor adjuk hozzá, amikor már kezd hab állagot felvenni.
  9. Törjük össze villával a túrót és keverjük el a citrom levével és héjával. Forgassuk a tejszínhabhoz, de vigyázzunk, ne törjük össze a habot.
  10. Vágjuk félbe a piskótatortát. Kenjük meg 1 cm vastagon a krémmel, majd tegyük rá a másik tésztalapot. Kenjük be vastagon a tejszínes túrókrémmel a torta oldalát és a tetejét is. 
  11. Díszítsük kedvünk szerint dekor cukorral.
  12. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben.

Elkészítési tipp

Alaposan csomagoljuk be a tortaforma alját folpackkal, és helyezzük egy forró vízzel 1 cm magasra megtöltött másik tepsibe. A vízfürdőtől még lágyabb lesz a kész piskótatészta.

Kevésbé esik össze a tészta, ha a kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni.

Díszíthetjük gyümölcsökkel, csokival is a tortát.