897 db recept találat. Elértél a lista aljára.
A hazai Vénusz étolajok egy literes kiszerelésű palackjait adagolást segítő kupakkal láttuk el. Így kétféle öntési irány közül választhatsz a szabályozható olajöntéshez.
Ráadásul környezeti lábnyoma is kisebb, hiszen termékenként összesen 3,04 grammal kevesebb műanyagot használunk fel a gyártás során a korábbi csomagoláshoz képest, ami 11%-os csökkenésnek feleltethető meg.
Krémes, pirult és ropogós! Telt ízeivel tökéletes kezdő fogás a karácsonyi ünnepi menüben.
30+40 perc
nehéz
6-8 fő
~330 Kcal
A sült karfiolhoz:
A leveshez:
Melegítsük elő a sütőt 210 ºC-ra.
Tegyük enyhén beolajozott tepsire a fej karfiolt, nagyobb rózsáira szedve. Helyezzünk mellé fokhagyma gerezdeket is, héjastól. Tegyük az előmelegített sütőbe, majd 30 perc alatt pirítsuk addig, amíg barnulni kezd.
Magas falú fazékban hevítsünk 1 evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá a felaprított póréhagymát, majd pirítsuk pár percig.
Keverjük a hagymához a hámozott gesztenyét, a sült fokhagymát héj nélkül, majd a sült karfiol nagy részét. A maradékot tegyük félre levesbetétnek.
Öntsük fel 1,6-1,8 liternyi vízzel, sózzuk ízlés szerint, majd főzzük 30 percig.
Adjuk hozzá a leveshez a főzőtejszínt is, és forraljuk újra.
Botmixerrel turmixoljuk le a levest egészen selymesre. Ha túl sűrű lenne az állaga, akkor forrásban lévő vízzel higíthatjuk.
Tálaljuk forrón a maradék pirított karfiol rózsákkal, pirított szeletelt mandulával és parmezánnal.
Dobjuk be a szeletelt mandulát 10 percre a karfiol mellé, pirítva még finomabb!
A karfiolnak a megpirult szárait is használjuk fel, mert nagyon finom.
Tálaláskor pár csepp frissen facsart citrommal tehetjük még harmonikusabbá a leves ízét.
TOVÁBBI RECEPTEK |
897 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció