„Nagymama csirkepaprikása” Csirkepaprikás nokedlivel

A nagyi csirkepaprikása mindenkiben csodás emlékeket ébreszt. Ezt elevenítjük most fel, főleg mert jól csomagolható, és szívesen büszkélkednek vele a koliban a gyerekek.

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~1056 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 ek Vénusz D-vitamin olaj
  • 1,5 kg csirke felsőcomb
  • 2 nagyobb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • 3 tk őrölt paprika
  • 1 tk liszt
  • 20 dkg tejföl

Nokedli:


Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk.
  2. Egy lábast felhevítünk, beleöntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a combokat, majd félretesszük. 
  3. A hagymát finomra vágjuk és üvegesre pároljuk. Belereszelünk 2 gerezd fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, kicsit pirítjuk majd felöntjük 3 dl vízzel és alaposan összefőzzük. A szaftot leturmixoljuk.
  5. A szafthoz adjuk az őrölt paprikát, majd visszatesszük a combokat és hozzáöntünk még 3 dl vizet, ebben a szaftban fedővel lefedve puhára főzzük a csirkéket.
  6. A nokedlihez a tojásokat kicsit felhabosítjuk, összekeverjük a liszttel és annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk. 
  7. Vizet forralunk és ebbe szaggatjuk több részletben a nokedlit. Amikor a víz felszínére feljönnek, még 2 percig főzzük.
  8. Leszűrjük a nokedliket, hideg vízzel leöblítjük és olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze.
  9. A lisztet a tejföllel eldolgozzuk, hozzámerünk 1 merőkanálnyi szaftot, majd visszaöntjük a csirkéhez és 5 perc alatt kevergetve besűrítjük a mártást.


Elkészítési tipp

Nagyobb adagot készítve kisebb dobozokban le is fagyaszthatjuk a csirkepaprikást nokedlivel.

Ételallergia tipp

Nokedli készítéséhez használjunk gluténmentes galuskaport.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nagymama csirkepaprikása” Csirkepaprikás nokedlivel

Hozzávalók

Nokedli:


Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk.
  2. Egy lábast felhevítünk, beleöntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a combokat, majd félretesszük. 
  3. A hagymát finomra vágjuk és üvegesre pároljuk. Belereszelünk 2 gerezd fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, kicsit pirítjuk majd felöntjük 3 dl vízzel és alaposan összefőzzük. A szaftot leturmixoljuk.
  5. A szafthoz adjuk az őrölt paprikát, majd visszatesszük a combokat és hozzáöntünk még 3 dl vizet, ebben a szaftban fedővel lefedve puhára főzzük a csirkéket.
  6. A nokedlihez a tojásokat kicsit felhabosítjuk, összekeverjük a liszttel és annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk. 
  7. Vizet forralunk és ebbe szaggatjuk több részletben a nokedlit. Amikor a víz felszínére feljönnek, még 2 percig főzzük.
  8. Leszűrjük a nokedliket, hideg vízzel leöblítjük és olajjal átforgatjuk, hogy ne tapadjanak össze.
  9. A lisztet a tejföllel eldolgozzuk, hozzámerünk 1 merőkanálnyi szaftot, majd visszaöntjük a csirkéhez és 5 perc alatt kevergetve besűrítjük a mártást.



Elkészítési tipp

Nagyobb adagot készítve kisebb dobozokban le is fagyaszthatjuk a csirkepaprikást nokedlivel.

Ételallergia tipp

Nokedli készítéséhez használjunk gluténmentes galuskaport.

Vénusz tipp

Vénusz D-vitamin étolaj D-vitamin tartalmának köszönhetően, rendszeres és változatos étrend részeként hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez.

Tejföl helyett válasszuk próbáljuk ki a Vénusz Napfölt, mellyel krémesebb lesz a csirke szaftja.