Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Céklás brownie

A céklával ízesített brownie nem csak szezonális, hanem szaftos is, így érdemes duplán is bekeverni, sokáig eláll.

Elő- és elkészítési idő

10p + 20p

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

340 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Pürésítsük le a puhára főzött és meghámozott céklát.
  3. Daraboljuk fel a csokoládét, majd vízgőz felett olvasszuk, amíg folyékony lesz.
  4. Nagy keverőedényben verjük fel a cukrot a tojásokkal és a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Adjuk hozzá a csipet sót, a lisztet, a céklapürét, majd a felolvasztott csokit is, és keverjük, amíg egynemű lesz.
  5. Béleljünk kisebb méretű, magas falú tepsit sütőpapírral, majd terítsük el benne a tésztamasszát.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
  7. Fogyasztás előtt hűtsük ki teljesen a browniet!

Elkészítési tipp

Ne süssük túl, mert kiszárad! Tűpróbával ellenőrizzük, de ezúttal az a jó, ha a roppanós kéreg alatt még enyhén folyik a tészta.

Tálaljuk porcukorral!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Céklás brownie

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Pürésítsük le a puhára főzött és meghámozott céklát.
  3. Daraboljuk fel a csokoládét, majd vízgőz felett olvasszuk, amíg folyékony lesz.
  4. Nagy keverőedényben verjük fel a cukrot a tojásokkal és a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Adjuk hozzá a csipet sót, a lisztet, a céklapürét, majd a felolvasztott csokit is, és keverjük, amíg egynemű lesz.
  5. Béleljünk kisebb méretű, magas falú tepsit sütőpapírral, majd terítsük el benne a tésztamasszát.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
  7. Fogyasztás előtt hűtsük ki teljesen a browniet!

Elkészítési tipp

Ne süssük túl, mert kiszárad! Tűpróbával ellenőrizzük, de ezúttal az a jó, ha a roppanós kéreg alatt még enyhén folyik a tészta.

Tálaljuk porcukorral!

Vénusz tipp

- Használjunk szobahőmérsékletű, vagy enyhén felolvasztott margarint!