Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Sült avokádós-mozzarellás pita

A sült avokádó nem csak finom, de tartalmas reggeli vagy vacsora, mely a ráolvadt sajttól és a ropogós pitától lesz igazán ellenállhatatlan.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

512 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő grill fokozaton a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Vágjuk ketté a pitákat, majd az egyik oldalát kenjük meg a Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal!
  3. Vágjuk ketté az avokádót, szedjük ki a magját, majd irdaljuk be vékony szeletekre, és egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a héjából. Helyezzük a szeleteket a megkent pitára.
  4. Tegyük rá a mozzarellát majd a paprika karikákat.
  5. Tegyük be a sütőbe úgy, hogy a tetejét, vagyis a pita másik felét nem tesszük rá, hanem mellette pirítjuk 5 percig. Ha már olvad a sajt, kivesszük, rányomjuk a tetőt, és együtt is pirítjuk őket további 5 percen keresztül.
  6. Miután picit kihűlt, vágjuk ketté, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

A sütőrácsot tegyük minél magasabbra, úgy jobban pirul majd a szendvics.

Tehetünk bele bármilyen szezonális zöldséget, amit még szeretünk, például uborkát, rukkolát vagy spenótot.

Akár el is csomagolhatjuk, visszahűlve is nagyon finom.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sült avokádós-mozzarellás pita

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő grill fokozaton a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Vágjuk ketté a pitákat, majd az egyik oldalát kenjük meg a Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal!
  3. Vágjuk ketté az avokádót, szedjük ki a magját, majd irdaljuk be vékony szeletekre, és egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a héjából. Helyezzük a szeleteket a megkent pitára.
  4. Tegyük rá a mozzarellát majd a paprika karikákat.
  5. Tegyük be a sütőbe úgy, hogy a tetejét, vagyis a pita másik felét nem tesszük rá, hanem mellette pirítjuk 5 percig. Ha már olvad a sajt, kivesszük, rányomjuk a tetőt, és együtt is pirítjuk őket további 5 percen keresztül.
  6. Miután picit kihűlt, vágjuk ketté, és szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

A sütőrácsot tegyük minél magasabbra, úgy jobban pirul majd a szendvics.

Tehetünk bele bármilyen szezonális zöldséget, amit még szeretünk, például uborkát, rukkolát vagy spenótot.

Akár el is csomagolhatjuk, visszahűlve is nagyon finom.