Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Sárgadinnyés pulykasaslik

A sárgadinnye grillezve is isteni finom, és a füstölt paprikával olyan jó barátok, hogy a szezon utolsó grillezéseinél érdemes őket bevetni. 

Elő- és elkészítési idő

10 p + 12 óra + 30 p

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 405 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk négybe a sárgadinnyét és magozzuk ki.
  2. Az egyik negyednek vágjuk le a héját, majd nagyobb salátástálban botmixerrel pürésítsük le. Adjunk a püréhez Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat, sót, füstölt paprikát és egy fél citrom levét, és készen is vagyunk a páccal.
  3. Daraboljuk fel a pulykamellet 3-5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze a páccal, hogy egyenletesen bevonja mindenhol. Fedjük le a tálat légmentesen, és tegyük a hűtőszekrénybe 12-24 órára.
  4. Készítsük el a megfelelő parazsat. Tegyük a grillrácsot 8-10 cm magasra a parázs fölé, majd készítsük el a nyársakat.
  5. Húzzunk a nyársra felváltva a bepácolt pulykából, felkarikázott cukkiniből, 3-5 cm-es kockára vágott sárgadinnyéből, amíg el nem fogy minden alapanyag. Finoman, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk újra.
  6. Helyezzük a nyársakat a forró parázs fölé, majd néha átforgatva süssük aranybarnára kb. 10-13 perc alatt. 
  7. Fogyasszuk forrón!

Elkészítési tipp

Pulyka helyett csirkével is ugyanúgy működik a recept.

Elektromos grillen, vagy akár serpenyőben is elkészíthetjük.

Köretnek salátát, vagy akár grillezett kukoricát fogyaszthatunk hozzá.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sárgadinnyés pulykasaslik

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk négybe a sárgadinnyét és magozzuk ki.
  2. Az egyik negyednek vágjuk le a héját, majd nagyobb salátástálban botmixerrel pürésítsük le. Adjunk a püréhez Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat, sót, füstölt paprikát és egy fél citrom levét, és készen is vagyunk a páccal.
  3. Daraboljuk fel a pulykamellet 3-5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze a páccal, hogy egyenletesen bevonja mindenhol. Fedjük le a tálat légmentesen, és tegyük a hűtőszekrénybe 12-24 órára.
  4. Készítsük el a megfelelő parazsat. Tegyük a grillrácsot 8-10 cm magasra a parázs fölé, majd készítsük el a nyársakat.
  5. Húzzunk a nyársra felváltva a bepácolt pulykából, felkarikázott cukkiniből, 3-5 cm-es kockára vágott sárgadinnyéből, amíg el nem fogy minden alapanyag. Finoman, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk újra.
  6. Helyezzük a nyársakat a forró parázs fölé, majd néha átforgatva süssük aranybarnára kb. 10-13 perc alatt. 
  7. Fogyasszuk forrón!

Elkészítési tipp

Pulyka helyett csirkével is ugyanúgy működik a recept.

Elektromos grillen, vagy akár serpenyőben is elkészíthetjük.

Köretnek salátát, vagy akár grillezett kukoricát fogyaszthatunk hozzá.