Kávés-csokis piskóta

Nem csak a kávé mellé ehetünk sütit, hanem tehetünk kávét a sütibe is. A csoki édessége és a kávé keserűsége szuperül kiegészíti egymást ebben a piskótában.

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 270 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Válasszuk ketté a tojásokat, majd a fehérjét verjük kemény habbá egy csipet cukorral és a kristálycukor harmadával.
  3. A tojások sárgáját verjük habosra a maradék kristálycukorral, a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal és az egyik csésze kávéval. További keverés mellett adjuk a kávés keveréket a tojásfehérje habhoz.
  4. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd forgassuk bele a habos krémbe. Vigyázzunk, ne törjük össze teljesen a habot!
  5. Egy kapcsos tortaformát finoman kenjünk be Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, majd kb. egy kanálnyi lisztet terítsünk el a felületén, hogy vékonyan bevonja. Öntsük a krémet a tortaformába, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 
  6. 25-30 perc alatt süssük készre a tortát. Ha elkészült, hagyjuk hűlni 1 órát.
  7. Vegyük ki a piskótát a kapcsos tortaformából, és tegyük egy tálcára.
  8. Közepes keverőedénybe szitáljunk porcukrot, hogy teljesen csomómentes legyen. Kezdjük el hozzáadni a másik csésze kávét, közben habverővel keverjük krémesre. Akkor lesz jó az állaga, ha sűrű, a torta bevonására alkalmas mázat kapunk. Ha túl híg lenne, javítsunk rajta még porcukorral!
  9. Öntsük a kávés cukormázat a tortára, és hagyjuk rajta elterülni. Ha szükséges, habkanállal segítsünk elsimítani. Tegyük a tortát 2-4 órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen a máz.

Elkészítési tipp

Használjunk sűrű, kevés vízzel készült kávét!

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.

Tejszínhabbal is nagyon finom!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kávés-csokis piskóta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Válasszuk ketté a tojásokat, majd a fehérjét verjük kemény habbá egy csipet cukorral és a kristálycukor harmadával.
  3. A tojások sárgáját verjük habosra a maradék kristálycukorral, a Vénusz 100% napraforgó-étolajjal és az egyik csésze kávéval. További keverés mellett adjuk a kávés keveréket a tojásfehérje habhoz.
  4. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóporral, majd forgassuk bele a habos krémbe. Vigyázzunk, ne törjük össze teljesen a habot!
  5. Egy kapcsos tortaformát finoman kenjünk be Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, majd kb. egy kanálnyi lisztet terítsünk el a felületén, hogy vékonyan bevonja. Öntsük a krémet a tortaformába, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 
  6. 25-30 perc alatt süssük készre a tortát. Ha elkészült, hagyjuk hűlni 1 órát.
  7. Vegyük ki a piskótát a kapcsos tortaformából, és tegyük egy tálcára.
  8. Közepes keverőedénybe szitáljunk porcukrot, hogy teljesen csomómentes legyen. Kezdjük el hozzáadni a másik csésze kávét, közben habverővel keverjük krémesre. Akkor lesz jó az állaga, ha sűrű, a torta bevonására alkalmas mázat kapunk. Ha túl híg lenne, javítsunk rajta még porcukorral!
  9. Öntsük a kávés cukormázat a tortára, és hagyjuk rajta elterülni. Ha szükséges, habkanállal segítsünk elsimítani. Tegyük a tortát 2-4 órára hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen a máz.

Elkészítési tipp

Használjunk sűrű, kevés vízzel készült kávét!

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta.

Tejszínhabbal is nagyon finom!