Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Préselt ciabatta

A mángold és a szalámi együtt egy kis sajttal olyan szendvics alapanyagok, amivel a hétköznapi piknikből igazi gasztrokaland lehet.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 1050 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben, pár kanál Vénusz 100% napraforgó-étolajon 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg a megtisztított, leszárított mángoldot. 
  2. Helyezzünk fél ciabattát csomagolópapírra. Vágjuk félbe keresztben, majd ízlés szerint kenjük meg Vénusz Jódozott Sós kenőmargarinnal. 
  3. Halmozzuk rá a mángoldot, majd a sajtot, végül a szalámit. Kenjünk mustárt a ciabatta másik felére, végül a tenyerünkkel préseljük össze.
  4. Préselés közben hajtsuk fel a csomagolópapír mindkét oldalát és fogjuk össze, majd hajtsuk vissza, hogy csőszerűen körbefogja a szendvicset.
  5. Hajtsuk be a papír mindkét oldalát, majd tűrjük be a szendvics alá - kész is van a csomagolás.

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatunk a hozzávalókkal.

Használhatunk más, ízesebb félkemény sajtot, házi trappistát például.

Vénusz Jódozott Sós

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A jódozott sóval készült Vénusz Jódozott Sós kenőmargarint azoknak ajánljuk, akik az intenzív és a karakteres ízvilágot részesítik előnyben. A Vénusz Jódozott Só margarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Préselt ciabatta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben, pár kanál Vénusz 100% napraforgó-étolajon 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg a megtisztított, leszárított mángoldot. 
  2. Helyezzünk fél ciabattát csomagolópapírra. Vágjuk félbe keresztben, majd ízlés szerint kenjük meg Vénusz Jódozott Sós kenőmargarinnal. 
  3. Halmozzuk rá a mángoldot, majd a sajtot, végül a szalámit. Kenjünk mustárt a ciabatta másik felére, végül a tenyerünkkel préseljük össze.
  4. Préselés közben hajtsuk fel a csomagolópapír mindkét oldalát és fogjuk össze, majd hajtsuk vissza, hogy csőszerűen körbefogja a szendvicset.
  5. Hajtsuk be a papír mindkét oldalát, majd tűrjük be a szendvics alá - kész is van a csomagolás.

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint variálhatunk a hozzávalókkal.

Használhatunk más, ízesebb félkemény sajtot, házi trappistát például.