Petrezselymes húspástétom

Ha maradt egy kis csirkehús az ebédből, és szeretnénk belőle valami újat készíteni, akkor jó ötlet a húspástétom sok petrezselyemmel és pikáns kapribogyóval.

Elő- és elkészítési idő

60 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~ 380 Kcal

Allergének

Mustár

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és vágjuk 2-4 cm-es darabokra a zellert. Pucoljuk meg a fokhagymákat. 
  2. Melegítsük elő a 180 ºC-ra a sütőt.
  3. Ha friss csirkemell filével dolgozunk, akkor vegyünk elő egy magasabb falú jénai edényt, tegyük bele a sózott, borsozott csirkemell filét, a fokhagymát és a zellerszárakat, kenjük át a Vénusz 100% Napraforgó-étolajjal, fedjük le, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 40 percig lefedve, majd vegyük le a jénai tetejét, és hagyjuk pirulni még kb. 10 percig. 
  5. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, várjuk meg, amíg kihűl, majd vágjuk fel 2-3 cm-es darabokra a csirkét. Ha a megmaradt csirkehúst használjuk a pástétomhoz, akkor a hűtőből kivéve azonnal dolgozhatunk vele, vágjuk fel kisebb darabokra.
  6. Vegyük elő az aprítógépet: tegyük bele a csirkét, a zellert és a fokhagymákat, majd 2-3 evőkanál Vénusz Natúr kenőmargarint. 
  7. Mossuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra a petrezselymet. Tegyük a mustárral és a kapribogyóval együtt az aprítógépbe.
  8. Turmixoljuk addig, míg sűrű, homogén krémet kapunk, majd sózzuk ízlés szerint!
  9. Tálaljuk pitával vagy pirítóssal, friss zöldségekkel!

Elkészítési tipp

A csirkét hidegen kezdjük el aprítani a többi hozzávalóval együtt, nehogy kicsapódjon a kenőmargarin!

Ha maradék sültcsirkéből készítjük, figyeljünk a fűszerezésre, nehogy túl sós legyen a pástétom.

Ha szeretjük a pikáns ízeket, tehetünk hozzá őrölt, füstölt paprikát vagy chilit is.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Petrezselymes húspástétom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és vágjuk 2-4 cm-es darabokra a zellert. Pucoljuk meg a fokhagymákat. 
  2. Melegítsük elő a 180 ºC-ra a sütőt.
  3. Ha friss csirkemell filével dolgozunk, akkor vegyünk elő egy magasabb falú jénai edényt, tegyük bele a sózott, borsozott csirkemell filét, a fokhagymát és a zellerszárakat, kenjük át a Vénusz 100% Napraforgó-étolajjal, fedjük le, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 40 percig lefedve, majd vegyük le a jénai tetejét, és hagyjuk pirulni még kb. 10 percig. 
  5. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, várjuk meg, amíg kihűl, majd vágjuk fel 2-3 cm-es darabokra a csirkét. Ha a megmaradt csirkehúst használjuk a pástétomhoz, akkor a hűtőből kivéve azonnal dolgozhatunk vele, vágjuk fel kisebb darabokra.
  6. Vegyük elő az aprítógépet: tegyük bele a csirkét, a zellert és a fokhagymákat, majd 2-3 evőkanál Vénusz Natúr kenőmargarint. 
  7. Mossuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra a petrezselymet. Tegyük a mustárral és a kapribogyóval együtt az aprítógépbe.
  8. Turmixoljuk addig, míg sűrű, homogén krémet kapunk, majd sózzuk ízlés szerint!
  9. Tálaljuk pitával vagy pirítóssal, friss zöldségekkel!

Elkészítési tipp

A csirkét hidegen kezdjük el aprítani a többi hozzávalóval együtt, nehogy kicsapódjon a kenőmargarin!

Ha maradék sültcsirkéből készítjük, figyeljünk a fűszerezésre, nehogy túl sós legyen a pástétom.

Ha szeretjük a pikáns ízeket, tehetünk hozzá őrölt, füstölt paprikát vagy chilit is.