Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Zöldborsós spagetti mentával

Frissesség és természetesség a javából. Zöld a menta, zöld a spagetti. Élvezzük ki a tavasz ízeit!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 890 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 3 ek Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 8 vékony szelet húsos füstölt sonka
  • 250 g zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín
  • 100 g pecorino
  • 25 g friss menta
  • só, bors
  • 1 citrom negyedelve

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát, és pár csepp Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. A csomagolásán jelzett idő alatt főzzük készre a tésztát.
  2. Nagy serpenyőben hevítsünk 2-3 evőkanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Adjuk hozzá az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát és a vékonyra szelt füstölt sonkát is. Amint elkezd pirulni, keverjük hozzá a zöldborsót is.
  3. Öntsük fel a főzőtejszínnel, majd reszeljük a szószhoz a pecorino sajtot is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Olvasszuk fel teljesen a mártásban a sajtot, majd néha megkeverve főzzük készre 10 perc alatt.
  5. Keverjük hozzá az apróra vágott mentát, majd a leszűrt, lecsepegtetett tésztát.
  6. Tálaljuk forrón, pár csepp citrommal és friss mentával!

Elkészítési tipp

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal is nagyon finom lesz!

Más tésztával is elkészíthető, nem csak spagettivel.

Inkább magasabb zsírtartalmú főzőtejszínnel ajánlott elkészíteni a szószt.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Zöldborsós spagetti mentával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát, és pár csepp Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. A csomagolásán jelzett idő alatt főzzük készre a tésztát.
  2. Nagy serpenyőben hevítsünk 2-3 evőkanálnyi Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolajat. Adjuk hozzá az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát és a vékonyra szelt füstölt sonkát is. Amint elkezd pirulni, keverjük hozzá a zöldborsót is.
  3. Öntsük fel a főzőtejszínnel, majd reszeljük a szószhoz a pecorino sajtot is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Olvasszuk fel teljesen a mártásban a sajtot, majd néha megkeverve főzzük készre 10 perc alatt.
  5. Keverjük hozzá az apróra vágott mentát, majd a leszűrt, lecsepegtetett tésztát.
  6. Tálaljuk forrón, pár csepp citrommal és friss mentával!

Elkészítési tipp

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal is nagyon finom lesz!

Más tésztával is elkészíthető, nem csak spagettivel.

Inkább magasabb zsírtartalmú főzőtejszínnel ajánlott elkészíteni a szószt.