“Kérek mééééég!” Amerikai sajtos makaróni

Van olyan gyerek aki nem szereti a sajtot? Ha igen, akkor ez a soksajtos krémes puha tészta biztosan nem fog neki ízleni. Mindenki más viszont garantáltan repetát kér majd belőle!

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~765 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben 8-10 perc alatt főzzük puhára a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.
  2. Reszeljük le a cheddar sajtot, a goudát pedig vágjuk fel centis kockákra.
  3. Nagy habüstben vagy keverőedényben habverővel keverjük egyenletesre a tejszínt a tojásokkal, a mustárral és a keményítővel
  4. Nagy fazékban olvasszuk fel a margarint és adjuk hozzá a tésztát. Forgassuk össze. Öntsük a tojásos-tejszínes keveréket a tésztára és szórjuk rá a sajtot is. Keverjük folyamatosan, amíg a sajt teljesen elolvad és krémes lesz. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!


Elkészítési tipp

A gyerekek valószínűleg nem lesznek oda érte, de ha szeretjük a csípőset, akkor felnőtt verzióként keverjünk az olvadó vajhoz és a tésztához friss chilit, vagy őrölt chiliport.

Pirítsunk teflonserpenyőben zsemlemorzsát, hintsük meg vele az ételt tálaláskor, és ropogóssá válik a krémes tészta!

Használhatunk bármilyen más vastagabb tésztát is ehhez a recepthez.

Ételallergia tipp

A gluténmentes verzióhoz főzzünk gluténmentes tésztát!

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kérek mééééég!” Amerikai sajtos makaróni

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben 8-10 perc alatt főzzük puhára a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.
  2. Reszeljük le a cheddar sajtot, a goudát pedig vágjuk fel centis kockákra.
  3. Nagy habüstben vagy keverőedényben habverővel keverjük egyenletesre a tejszínt a tojásokkal, a mustárral és a keményítővel
  4. Nagy fazékban olvasszuk fel a margarint és adjuk hozzá a tésztát. Forgassuk össze. Öntsük a tojásos-tejszínes keveréket a tésztára és szórjuk rá a sajtot is. Keverjük folyamatosan, amíg a sajt teljesen elolvad és krémes lesz. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón!



Elkészítési tipp

A gyerekek valószínűleg nem lesznek oda érte, de ha szeretjük a csípőset, akkor felnőtt verzióként keverjünk az olvadó vajhoz és a tésztához friss chilit, vagy őrölt chiliport.

Pirítsunk teflonserpenyőben zsemlemorzsát, hintsük meg vele az ételt tálaláskor, és ropogóssá válik a krémes tészta!

Használhatunk bármilyen más vastagabb tésztát is ehhez a recepthez.

Ételallergia tipp

A gluténmentes verzióhoz főzzünk gluténmentes tésztát!

Vénusz tipp

Még finomabb lesz, ha tálaláskor pár kanál Vénusz Napfölt teszünk a tésztára