Spárgás - brie sajtos szendvics

Spárgaszezonban még a szendvics is legyen spárgás. Brie sajttal, retekkel csodás kombináció.

Elő- és elkészítési idő

20 + 12 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 550 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Törjük le a spárgák utolsó ötödét, ahol könnyen roppan. Mossuk meg alaposan, majd szárítsuk le. Tegyük hőálló serpenyőbe vagy tepsibe őket, szórjuk rájuk a felszeletelt fokhagymát, és sózzuk ízlés szerint. Locsoljuk meg kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, majd tegyük a spárgákat az előmelegített sütőbe 10 percre.
  3. Kenjük meg Vénusz Light Vajízű kenőmargarinnal az ízlés szerint kiválasztott pékárukat. 
  4. Halmozzunk a pékárura a megmosott rukkolából, majd a felszeletelt brie sajtból, retekből, sült spárgából és végül a megpirult fokhagymából is.

Elkészítési tipp

Próbáljunk friss, zsenge spárgát találni!

Fehér spárgából is elkészíthető.

Ha már fás a spárga, zöldséghámozóval húzzuk le a külső rétegét.

Vénusz Light Vajízű

32% zsírtartalmú margarin. A Vénusz Light Vajízű kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Spárgás - brie sajtos szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Törjük le a spárgák utolsó ötödét, ahol könnyen roppan. Mossuk meg alaposan, majd szárítsuk le. Tegyük hőálló serpenyőbe vagy tepsibe őket, szórjuk rájuk a felszeletelt fokhagymát, és sózzuk ízlés szerint. Locsoljuk meg kevés Vénusz 100% napraforgó-étolajjal, majd tegyük a spárgákat az előmelegített sütőbe 10 percre.
  3. Kenjük meg Vénusz Light Vajízű kenőmargarinnal az ízlés szerint kiválasztott pékárukat. 
  4. Halmozzunk a pékárura a megmosott rukkolából, majd a felszeletelt brie sajtból, retekből, sült spárgából és végül a megpirult fokhagymából is.

Elkészítési tipp

Próbáljunk friss, zsenge spárgát találni!

Fehér spárgából is elkészíthető.

Ha már fás a spárga, zöldséghámozóval húzzuk le a külső rétegét.