Vega gyömbéres-répakrémes pirítós

A friss tavaszi reggeli titka a krémbe kevert margarin, amitől igazán krémes lesz a répakrém.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 110 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A répakrémhez:

  • pékáru
  • 100 g búzacsíra
  • apróra vágott kalifornia paprika

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, gyömbért, fokhagymát. Vágjuk apróra mind, majd magas falú fazékban, enyhén sózott vízben kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
  2. Ha megpuhult a zöldség, szűrjük le, majd tegyük konyhai aprítógépbe. Tegyük mellé a Vénusz+ Valódi Vajas, Sós Kenőmargarint, majd pürésítsük le teljesen. Ha már kész, akkor folytassuk további 4-5 percig, hogy teljesen egynemű finom, selymes krémet kapjunk. 
  3. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  4. Válasszunk kedvünk szerint pékárut, majd pirítsuk meg kenyérpirítóban. 
  5. Halmozzuk rá a répakrémet, végül hintsük meg búzacsírával és apróra vágott kaliforniai paprikával.

Elkészítési tipp

Használjunk színes répákat a krémhez!

Hűtőszekrényben 3 napig eláll, ha nem fogyna el azonnal!

Ha szeretjük a csípőst, tegyünk chiliport a répa mellé az aprítóba.

Vénusz+ Valódi Vajas, Sós

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 55% (növényi olajok és zsírok: 49,5%, tejzsír: 5,5%) A Vénusz+ Valódi Vajas, Sós keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas, Sós már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Vega gyömbéres-répakrémes pirítós

Hozzávalók

A répakrémhez:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát, gyömbért, fokhagymát. Vágjuk apróra mind, majd magas falú fazékban, enyhén sózott vízben kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
  2. Ha megpuhult a zöldség, szűrjük le, majd tegyük konyhai aprítógépbe. Tegyük mellé a Vénusz+ Valódi Vajas, Sós Kenőmargarint, majd pürésítsük le teljesen. Ha már kész, akkor folytassuk további 4-5 percig, hogy teljesen egynemű finom, selymes krémet kapjunk. 
  3. Felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe.
  4. Válasszunk kedvünk szerint pékárut, majd pirítsuk meg kenyérpirítóban. 
  5. Halmozzuk rá a répakrémet, végül hintsük meg búzacsírával és apróra vágott kaliforniai paprikával.

Elkészítési tipp

Használjunk színes répákat a krémhez!

Hűtőszekrényben 3 napig eláll, ha nem fogyna el azonnal!

Ha szeretjük a csípőst, tegyünk chiliport a répa mellé az aprítóba.