Hoisin húsgolyók

Fantaszikusan finom, keleti húsgolyókat készíthetünk hoisin szósszal tálalva. Érdemes sok kis golyót formálni, így akár előételként is fogyasztható.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 1025 Kcal

Allergének

Glutén

Szezámmag

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A húsgolyóhoz:

  • 40 dkg darált sertés
  • 40 dkg darált marha
  • 1 ek hoisin szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 1 kis darab reszelt gyömbér (kb. 1 cm)
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • bors

A rizshez:

A mártáshoz:

  • 50 ml hoisin szósz
  • 2 ek méz
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 ek ketchup
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek szójaszósz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a húsgolyó összes hozzávalóját, hogy laza masszát kapjunk. Benedvesített kézzel gyúrjunk 4-5-6 cm átmérőjű golyókat, majd tegyük Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe, majd 12-15 perc alatt süssük   készre hagyományos alsó/felső sütésen.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg rajta a rizst, majd, ha elkezd pirulni, adjuk hozzá az 1,7-szeres mennyiségű vizet. Sózzuk, vegyük vissza a legkisebb fokozatra a lángot, fedjük be a fazekat, majd 15-17 perc alatt főzzük készre.
  4. Kis szószos edényben vagy fazékban keverjük ki a mártáshoz az összes hozzávalót, majd közepes fokozaton forraljuk fel. Folyamatosan keverve sűrítsük be 4-6 perc alatt, majd kész is vagyunk.
  5. Öntsük a húsgolyókra a mártást, majd hintsük meg szezámmaggal. Tálaljuk forrón a rizzsel.

Elkészítési tipp

Tálaláskor tehetünk rá snidlinget is.

Ha benedvesített kézzel gyúrjuk a húsgolyót, nem fog a kezünkre tapadni a massza, és könnyebben összeáll.

Előételként is fogyasztható.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Hoisin húsgolyók

Hozzávalók

A húsgolyóhoz:

A rizshez:

A mártáshoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a húsgolyó összes hozzávalóját, hogy laza masszát kapjunk. Benedvesített kézzel gyúrjunk 4-5-6 cm átmérőjű golyókat, majd tegyük Vénusz 100% napraforgó-étolajjal enyhén kikent tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe, majd 12-15 perc alatt süssük   készre hagyományos alsó/felső sütésen.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Futtassuk meg rajta a rizst, majd, ha elkezd pirulni, adjuk hozzá az 1,7-szeres mennyiségű vizet. Sózzuk, vegyük vissza a legkisebb fokozatra a lángot, fedjük be a fazekat, majd 15-17 perc alatt főzzük készre.
  4. Kis szószos edényben vagy fazékban keverjük ki a mártáshoz az összes hozzávalót, majd közepes fokozaton forraljuk fel. Folyamatosan keverve sűrítsük be 4-6 perc alatt, majd kész is vagyunk.
  5. Öntsük a húsgolyókra a mártást, majd hintsük meg szezámmaggal. Tálaljuk forrón a rizzsel.

Elkészítési tipp

Tálaláskor tehetünk rá snidlinget is.

Ha benedvesített kézzel gyúrjuk a húsgolyót, nem fog a kezünkre tapadni a massza, és könnyebben összeáll.

Előételként is fogyasztható.