Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Mogyorókrémes-csokis pohárkrém

Néha ér bűnözni, ez a pohárkrém pedig minden befektetett energiát megér. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 + 5 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 847 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csoki díszítéshez:

A csokis morzsához:

A mogyorókrémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 200 g mascarpone
  • 5-6 ek mogyorókrém
  • 4 db habzsák a díszítéshez és krémekhez

Elkészítés

  1. Készítsük el a csokisziveket. Forraljunk vizet magas falú fazékban, majd helyezzünk egy fém habüstöt vagy tálat a felszálló gőz útjába úgy, hogy az edény alja ne érjen bele a vízbe. Tördeljük bele az étcsokit, ha pedig felolvadt, keverjünk hozzá pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Hagyjuk hűlni kicsit, majd töltsük habzsákba.
  2. Terítsünk sík felületre sütőpapírt, majd vágjunk egy apró nyílást a habzsák csücskén - kezdjünk el szíveket rajzolgatni vele. Ha végeztünk, tegyük hideg helyre a sütőpapírt, hogy megdermedjen.
  3. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet, hogy morzsa legyen belőle. Keverjük hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, hogy tapadós-morzsás tésztát kapjunk.
  4. Osszuk ketté a mascarponét. Az egyik felét keverjük teljesen egyneműre egy tálban a maradék felolvasztott csokival.
  5. A mascarpone másik felét keverjük simára a mogyorókrémmel.
  6. Verjük fel a hideg habtejszínt kemény habbá. Szedjük három felé a habot: az egyik részét forgassuk a csokikrémhez, majd töltsük a habos krémet egy habzsákba. A tejszínhab második részét forgassuk a mogyorós krémhez, majd ez is mehet egy külön habzsákba. A harmadik részét pedig töltsük egyből egy harmadik habzsákba.
  7. Állítsuk össze a pohárdesszertet: kezdjük el rétegezni a csokis habbal, majd hintsünk rá kekszmorzsát, aztán jöhet a mogyorókrém, végül a tejszínhab! 
  8. Díszítsük a desszert tetejét a hideg csokiszívekkel.

Elkészítési tipp

Díszítéshez használhatunk liofilizált epret, vagy akár színes cukorbogyókat.

Kedvünk szerint rétegezhetjük a desszertet!

Érdemes dupla adaggal készülni a desszerttel: könnyebben elkészíthető, és úgy is el fog fogyni.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mogyorókrémes-csokis pohárkrém

Hozzávalók

A csoki díszítéshez:

A csokis morzsához:

A mogyorókrémhez:

Elkészítés

  1. Készítsük el a csokisziveket. Forraljunk vizet magas falú fazékban, majd helyezzünk egy fém habüstöt vagy tálat a felszálló gőz útjába úgy, hogy az edény alja ne érjen bele a vízbe. Tördeljük bele az étcsokit, ha pedig felolvadt, keverjünk hozzá pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Hagyjuk hűlni kicsit, majd töltsük habzsákba.
  2. Terítsünk sík felületre sütőpapírt, majd vágjunk egy apró nyílást a habzsák csücskén - kezdjünk el szíveket rajzolgatni vele. Ha végeztünk, tegyük hideg helyre a sütőpapírt, hogy megdermedjen.
  3. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet, hogy morzsa legyen belőle. Keverjük hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, hogy tapadós-morzsás tésztát kapjunk.
  4. Osszuk ketté a mascarponét. Az egyik felét keverjük teljesen egyneműre egy tálban a maradék felolvasztott csokival.
  5. A mascarpone másik felét keverjük simára a mogyorókrémmel.
  6. Verjük fel a hideg habtejszínt kemény habbá. Szedjük három felé a habot: az egyik részét forgassuk a csokikrémhez, majd töltsük a habos krémet egy habzsákba. A tejszínhab második részét forgassuk a mogyorós krémhez, majd ez is mehet egy külön habzsákba. A harmadik részét pedig töltsük egyből egy harmadik habzsákba.
  7. Állítsuk össze a pohárdesszertet: kezdjük el rétegezni a csokis habbal, majd hintsünk rá kekszmorzsát, aztán jöhet a mogyorókrém, végül a tejszínhab! 
  8. Díszítsük a desszert tetejét a hideg csokiszívekkel.

Elkészítési tipp

Díszítéshez használhatunk liofilizált epret, vagy akár színes cukorbogyókat.

Kedvünk szerint rétegezhetjük a desszertet!

Érdemes dupla adaggal készülni a desszerttel: könnyebben elkészíthető, és úgy is el fog fogyni.