Bundáskenyér csírasalival

Egy szelet bundáskenyér egy adag friss, kicsit csípős csírasalátával tökéletes napindító reggeli. (Nem beszélve arról, hogy fel is tölt energiával...)

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 910 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet kenyér
  • 3 tojás
  • 2 dl Vénusz D-vitamin étolaj


  • vegyes csírasali (mungóbab-, borsó-, céklacsíra)
  • 2-3 csepp citromlé

Elkészítés

  1. Nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, majd forgassuk meg benne a kenyérszeleteket.
  2. Magasabb falú serpenyőben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Kenyérmorzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e. (Ha beledobjuk a morzsát, és egyből sülni kezd, akkor „készen áll" az olaj.) Tegyük az olajba a kenyérszeleteket, majd egyszer átforgatva süssük 1-2 percig, amíg aranybarna lesz a rásülő tojás. Ha elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen.
  3. Fogyasszuk forrón, pár csepp citrommal elkevert vegyes csírasalátával.

Elkészítési tipp

Süssük nagyon forró olajban, hogy ne maradjon ideje a kenyérszeleteknek beszívni az olajat, így lesz igazán ropogós.

A csírasaliba keverhetünk reszelt répát.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bundáskenyér csírasalival

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, majd forgassuk meg benne a kenyérszeleteket.
  2. Magasabb falú serpenyőben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Kenyérmorzsával ellenőrizzük, hogy elég forró-e. (Ha beledobjuk a morzsát, és egyből sülni kezd, akkor „készen áll" az olaj.) Tegyük az olajba a kenyérszeleteket, majd egyszer átforgatva süssük 1-2 percig, amíg aranybarna lesz a rásülő tojás. Ha elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy lecsepegjen.
  3. Fogyasszuk forrón, pár csepp citrommal elkevert vegyes csírasalátával.

Elkészítési tipp

Süssük nagyon forró olajban, hogy ne maradjon ideje a kenyérszeleteknek beszívni az olajat, így lesz igazán ropogós.

A csírasaliba keverhetünk reszelt répát.