Tépkedett libamell szendvics

Ha már unjuk a klasszikus libás fogásokat és van időnk, akkor a legfinomabb, legpuhább tépkedett libahúsos receptnek is nekiláthatunk. Garantáltan megéri a fáradtságot! 

Elő- és elkészítési idő

6 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

690

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A húshoz:

  • 6 ek Vénusz Omega étolaj
  • 4 db bőrös libamellfilé
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Worchestershire szósz
  • 3 ek ketchup
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk chipotle paprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 4 babérlevél
  • 2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt bors

A szendvicshez:

  • 8 db hamburger buci
  • 4 db paradicsom
  • 12-14 db csemegeuborka
  • 3-4 db újhagyma
  • saláta
  • ketchup ízlés szerint

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra. 
  2. Nagyobb keverőedényben keverjük ki a Vénusz Omega étolajat a Worchestershire szósszal, a ketchuppal, az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, sóval, borssal és chipotle paprikával. Forgassuk meg benne a libamellfiléket, majd tegyük őket bőrrel felfelé egy magas falú tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagyma gerezdeket és a babérleveleket is. A maradék szószt öntsük rájuk!
  3. Fedjük le alaposan alufóliával a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 6 órára. Amíg az idő nem telik le, ne is nyúljunk hozzá!
  4. 6 óra elteltével a libahús teljesen megpuhul - szinte kanállal lehet kenni. Két villa segítségével szedjük szálaira a húst.
  5. Pirítsuk elő a hamburger bucikat sütőben, serpenyőben, vagy kenyérpirítóban.
  6. Halmozzunk rá ízlés szerint a foszlós libahúsból, paradicsom szeletekből, salátából és a csemege uborkából. Ízesítsük mustárral, ketchuppal!

Elkészítési tipp

Próbáljuk 2-3 rétegnyi alufóliával lezárni a tepsit, fontos, hogy ne tudjon a gőz elszökni.

Amikor “tépkedjük” a libahúst, keverjünk mellé a szaftból is!

Ízlés szerint használhatunk hozzá ketchupot, mustárt, majonézt.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tépkedett libamell szendvics

Hozzávalók

A húshoz:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra. 
  2. Nagyobb keverőedényben keverjük ki a Vénusz Omega étolajat a Worchestershire szósszal, a ketchuppal, az őrölt köménnyel, a füstölt paprikával, sóval, borssal és chipotle paprikával. Forgassuk meg benne a libamellfiléket, majd tegyük őket bőrrel felfelé egy magas falú tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagyma gerezdeket és a babérleveleket is. A maradék szószt öntsük rájuk!
  3. Fedjük le alaposan alufóliával a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 6 órára. Amíg az idő nem telik le, ne is nyúljunk hozzá!
  4. 6 óra elteltével a libahús teljesen megpuhul - szinte kanállal lehet kenni. Két villa segítségével szedjük szálaira a húst.
  5. Pirítsuk elő a hamburger bucikat sütőben, serpenyőben, vagy kenyérpirítóban.
  6. Halmozzunk rá ízlés szerint a foszlós libahúsból, paradicsom szeletekből, salátából és a csemege uborkából. Ízesítsük mustárral, ketchuppal!

Elkészítési tipp

Próbáljuk 2-3 rétegnyi alufóliával lezárni a tepsit, fontos, hogy ne tudjon a gőz elszökni.

Amikor “tépkedjük” a libahúst, keverjünk mellé a szaftból is!

Ízlés szerint használhatunk hozzá ketchupot, mustárt, majonézt.