Céklakrémes kenyér fetával

A cékla gyönyörű színű zöldség, és nagyon egészséges is. Talán a belőle készülő zöldségkrém nem a leggyakoribb felhasználási formája, pedig nagyon finom, főleg ízesebb sajtok mellé.

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A céklakrémhez:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklákat, majd főzzük őket puhára héjastól bőséges mennyiségű, sózott vízben 30-40 perc alatt. Dobjunk mellé 1 gerezd fokhagymát is!
  2. Folyó víz alatt hűtsük le, majd egy késsel dörzsöljük vagy vágjuk le a héját - könnyen le fog jönni. Kockázzuk fel, majd hagyjuk hűlni 10 percig.
  3. Tegyük a céklát konyhai aprítógépbe a fokhagymával együtt és adjunk hozzá 4-6 evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pürésítsük, míg egészen krémes és selymes állagú lesz a cékla.
  4. Hagyjuk kihűlni.
  5. Tálaljuk Vénusz Natúr kenőmargarinnal megkent barna kenyérrel, csírával és fetasajttal!

Elkészítési tipp

A céklakrém szuperül eláll akár 3-4 napig is hűtőben.

Tálaljuk vékonyra szelt újhagymával, vagy snidlinggel!

Ehetjük bármilyen ízesebb szalámival és sajttal, mindenhogy szuper finom.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Céklakrémes kenyér fetával

Hozzávalók

A céklakrémhez:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklákat, majd főzzük őket puhára héjastól bőséges mennyiségű, sózott vízben 30-40 perc alatt. Dobjunk mellé 1 gerezd fokhagymát is!
  2. Folyó víz alatt hűtsük le, majd egy késsel dörzsöljük vagy vágjuk le a héját - könnyen le fog jönni. Kockázzuk fel, majd hagyjuk hűlni 10 percig.
  3. Tegyük a céklát konyhai aprítógépbe a fokhagymával együtt és adjunk hozzá 4-6 evőkanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pürésítsük, míg egészen krémes és selymes állagú lesz a cékla.
  4. Hagyjuk kihűlni.
  5. Tálaljuk Vénusz Natúr kenőmargarinnal megkent barna kenyérrel, csírával és fetasajttal!

Elkészítési tipp

A céklakrém szuperül eláll akár 3-4 napig is hűtőben.

Tálaljuk vékonyra szelt újhagymával, vagy snidlinggel!

Ehetjük bármilyen ízesebb szalámival és sajttal, mindenhogy szuper finom.