„Gyerekek kedvence” Borsó krémleves krutonnal

A krémlevesekben az a jó, hogy nem lehet kiválogatni belőle a „nemszeretem” zöldségeket. Sűrű, krémes, laktató, a levesbetétekkel és a fűszerekkel is szenzációsan variálható.

Elő- és elkészítési idő

5 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~120 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt bors
  • bagett
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáreszelünk egy fokhagymát és 1 percig pirítjuk.
  3. Beleöntjük a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  4. Botmixerrel leturmixoljuk és tejszínnel krémesítjük, 2 percig főzzük még.
  5. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A bagettet felkockázzuk és sütőben megpirítjuk, míg fő a leves. A levesre szórva tálaljuk az apróra vágott petrezselyemmel. 


Elkészítési tipp

A levesbetétekkel feldobhatjuk a levesünket: pirított szalonna, sajtchips, magvak mind-mind új ízekkel gazdagítják a levest.

Tejszín helyett használhatunk natúr joghurtot is, ez esetben csínján bánjunk a citrommal.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gyerekek kedvence” Borsó krémleves krutonnal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáreszelünk egy fokhagymát és 1 percig pirítjuk.
  3. Beleöntjük a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük.
  4. Botmixerrel leturmixoljuk és tejszínnel krémesítjük, 2 percig főzzük még.
  5. Sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk.
  6. A bagettet felkockázzuk és sütőben megpirítjuk, míg fő a leves. A levesre szórva tálaljuk az apróra vágott petrezselyemmel. 



Elkészítési tipp

A levesbetétekkel feldobhatjuk a levesünket: pirított szalonna, sajtchips, magvak mind-mind új ízekkel gazdagítják a levest.

Tejszín helyett használhatunk natúr joghurtot is, ez esetben csínján bánjunk a citrommal.

Vénusz tipp

Néhány evőkanál Vénusz Napfölt a leveshez adva, még lágyabb és pikánsabb lesz a levesünk.