Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Póréhagymás lilakáposzta-főzelék

Főzeléket szinte minden zöldségből lehet csinálni: lilakáposztából kókusztejjel fantasztikus színű és ízű verziót készíthetünk, amivel nem lehet betelni.

Elő- és elkészítési idő

25 +40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 100 g céklalevél saláta
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 3 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél ek köménymag
  • 2 dl kókusztej
  • 2 dl tejföl
  • friss petrezselyem/koriander a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Távolítsuk el a póréhagymák külső rétegét és a hagymák zöld részének nagyját, majd mossuk át alaposan. Szeljük karikákra.
  2. Szedjük le a lilakáposzta külső 4-5 levelét is. Vágjuk négy darabba a káposztát, és éles késsel szeljük 3-5 mm-es csíkokra.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk 2 kanálnyi Vénusz Immuno étolajat. Futtassuk meg benne az egész köményt, amíg pattogni kezd, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott póréhagymát és az összezúzott vagy felaprított fokhagymát is. Közepes lángon, gyakran átkavarva hagyjuk összeesni. 
  4. Mielőtt a póréhagyma elkezd karamellizálódni, adjuk hozzá a lilakáposzta csíkokat is. Hagyjuk szintén összeesni, majd finoman sózzuk meg és fedjük le az edényt. 
  5. Főzzük alacsony lángon 20 percig, majd öntsük fel a kókusztejjel. Fedjük le újra, és főzzük további 10 percig, vagy amíg teljesen megpuhul a káposzta. 
  6. Végül keverjük a főzelékhez a megmosott és leszárított céklalevél salátát, és főzzük, amíg elveszti a tartását, azaz összeesik. Ha túl híg a főzelékünk, főzzük gyakran kavarva nagyobb lángon további 10 percig, amíg besűrűsödik.
  7. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel és friss petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Ha elég vékonyra vágtuk, nagyon hamar megpárolódik a káposzta.

Egész római köményt is használhatunk a főzelékhez.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Póréhagymás lilakáposzta-főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Távolítsuk el a póréhagymák külső rétegét és a hagymák zöld részének nagyját, majd mossuk át alaposan. Szeljük karikákra.
  2. Szedjük le a lilakáposzta külső 4-5 levelét is. Vágjuk négy darabba a káposztát, és éles késsel szeljük 3-5 mm-es csíkokra.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk 2 kanálnyi Vénusz Immuno étolajat. Futtassuk meg benne az egész köményt, amíg pattogni kezd, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott póréhagymát és az összezúzott vagy felaprított fokhagymát is. Közepes lángon, gyakran átkavarva hagyjuk összeesni. 
  4. Mielőtt a póréhagyma elkezd karamellizálódni, adjuk hozzá a lilakáposzta csíkokat is. Hagyjuk szintén összeesni, majd finoman sózzuk meg és fedjük le az edényt. 
  5. Főzzük alacsony lángon 20 percig, majd öntsük fel a kókusztejjel. Fedjük le újra, és főzzük további 10 percig, vagy amíg teljesen megpuhul a káposzta. 
  6. Végül keverjük a főzelékhez a megmosott és leszárított céklalevél salátát, és főzzük, amíg elveszti a tartását, azaz összeesik. Ha túl híg a főzelékünk, főzzük gyakran kavarva nagyobb lángon további 10 percig, amíg besűrűsödik.
  7. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel és friss petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Ha elég vékonyra vágtuk, nagyon hamar megpárolódik a káposzta.

Egész római köményt is használhatunk a főzelékhez.