Spenótos-körtés szendvics manchego sajttal

Az ősz egyik kedvence lehet ez a szendvics, amiben a manchego sajt markáns ízét a körte édessége finoman lágyítja.

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

3 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a kenyeret.
  2. Kenjük meg őket a Vénusz Natúr kenőmargarinnal, majd helyezzük rájuk a megmosott, megszárított spenót leveleket és a vékonyra szeletelt manchego sajtot. 
  3. Végül pedig a szintén megmosott és felvágott körtéket! Ha csomagolni akarjuk, tegyünk a tetejére is egy szelet kenyeret.

Elkészítési tipp

Érdemes a szendvicshez keményebb körtét választani, amit könnyen tudunk vékonyra vágni.

Feldobhatjuk a szendvicset a szezonnak megfelelő magokkal, például dióval, mandulával.

Ha nem kapunk manchego sajtot, érdemes más karakteres ízű kemény juhsajtot választani pl. asiagot, vagy akár pecorinot.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Spenótos-körtés szendvics manchego sajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a kenyeret.
  2. Kenjük meg őket a Vénusz Natúr kenőmargarinnal, majd helyezzük rájuk a megmosott, megszárított spenót leveleket és a vékonyra szeletelt manchego sajtot. 
  3. Végül pedig a szintén megmosott és felvágott körtéket! Ha csomagolni akarjuk, tegyünk a tetejére is egy szelet kenyeret.

Elkészítési tipp

Érdemes a szendvicshez keményebb körtét választani, amit könnyen tudunk vékonyra vágni.

Feldobhatjuk a szendvicset a szezonnak megfelelő magokkal, például dióval, mandulával.

Ha nem kapunk manchego sajtot, érdemes más karakteres ízű kemény juhsajtot választani pl. asiagot, vagy akár pecorinot.